Criza energetică stiri: 1608
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

Shakira riscă opt ani de închisoare

29 sep. 00:30   Showbiz
1493 0

După despărțirea de Pique, Shakira mai primește o lovitură. O judecătoare din Barcelona a decis ca artista să fie trimisă în judecată pentru evaziune fiscală.

Cîntăreața columbiană a refuzat pe 27 iulie să ajungă la un acord cu statul spaniol, fiind convinsă că e nevinovată. Acum, ea va fi trimisă în judecată, urmînd a fi stabilită data procesului.

Shakira riscă să fie condamnată la 8 ani și două luni de închisoare și la plata unei amenzi de 23,8 milioane de euro.

Statul susține că din 2012 pînă în 2014 cîntăreața nu a depus nicio declarație de impozit, deoarece, potrivit unui document, a susținut că domiciliul său fiscal se afla în Bahamas încă din 2007, din cauza fiscalității reduse de pe acest teritoriu.

Fiscul spaniol susține că Shakira a fost rezident al Spaniei între 2011 și 2014, ceea ce înseamnă pentru ar fi petrecut peste 183 de zile în țară și nu și-a plătit dările la stat. De partea cealaltă, Shakira susține că și-a plătit toate taxele și că nu merită să fie acuzată.


Astfel, Shakira ar fi vinovată de neglijență fiscală timp de 697 de zile, cît a petrecut în Spania în cei 3 ani.

„sînt acuzații false. În primul rînd, nu am petrecut 183 de zile pe an în acea perioadă. Eram ocupată să îmi îndeplinesc angajamentele profesionale în întreaga lume. În al doilea rînd, am plătit tot ceea ce au pretins că le datorez, chiar înainte de a-mi intenta un proces. Așa că, nu le datorez nimic.

Și, în cele din urmă, am fost consiliată de una dintre cele mai mari patru firme specializate în fiscalitate din lume, PricewaterhouseCoopers, așa că sînt sigură că am procedat corect și transparent încă din prima zi. Autoritățile fiscale spaniole au văzut că mă întîlneam cu un cetățean spaniol și au început să caute motive.

Este clar că au vrut să urmărească acei bani indiferent de situație. Chiar și în următorii ani, călătoream prin lume, lucrînd non-stop în timp ce eram însărcinată sau cu Milan ca bebeluș, cînd cezariana abia se închisese. Știau că nu eram în Spania, că Spania nu era locul meu de muncă sau sursa mea de venit, dar tot au venit după mine, cu ochii pe premiu”, a spus Shakira recent, într-un interviu pentru Elle.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав