X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4048

Schimbări majore la Eurovision

12 mar. 07:45   Showbiz
3049 0

Eurovision 2024 vine cu surprize. În premieră, țările din grupul Big Five, adică Franța, Germania, Italia, Spania, Regatul Unit, dar și Suedia ca țară gazdă, vor evolua live în semifinalele concursului.

În plus, fanii din țările non-participante vor avea acum aproape 24 de ore pentru a-și vota piesele preferate înainte ca fiecare dintre spectacolele live să înceapă, notează tv8.

Astfel, pentru prima dată, artiștii din țările Big Five și țara gazdă vor interpreta fiecare piesa lor în întregime, în direct, în timpul semifinalelor. În anii precedenți, doar un scurt clip al repetițiilor fiecăruia dintre ei era difuzat.

Germania, Suedia și Regatul Unit vor cînta în prima semifinală, conform tragerii la sorț din ianuarie, iar Franța, Italia și Spania - în cea de-a doua. Și nu va trebui să așteptăm pauza pentru a asculta piesele - cele trei interpretări suplimentare din fiecare semifinală vor fi inserate între actele țărilor concurente.

„Credem că această schimbare oferă țărilor Big Five și țării gazdă un teren de joc mai echitabil în Marea Finală, deoarece acum au oportunitatea să interpreteze „pe bune” pe scenă în Semifinale. Este și o victorie atît pentru publicul din arenă, cît și pentru telespectatorii de acasă, deoarece au ocazia să vadă toate actele care concurează în acest an în direct înainte de Marea Finală”, a spus producătoarea executivă a Eurovision 2024, Ebba Adielsson.


„În sfîrșit, vedem cele mai mari țări ale Europei și gazdele interpretînd piesele lor în întregime în semifinale, ceea ce înseamnă că există și mai mult divertisment pentru fani și telespectatori și, la fel ca toți calificații, cele cinci mari și țara gazdă vor interpreta acum piesele lor în direct de două ori pe scena Eurovision”, a subliniat supervizorul executiv al concursului, Martin Österdahl.

Și mai sînt și alte noutăți! O altă schimbare la Malmö 2024 este extinderea perioadei de votare în Marea Finală. În ziua de sîmbătă, 11 mai, votarea va începe chiar înainte ca prima piesă să fie interpretată. Telespectatorii de acasă vor putea să-și exprime voturile pe măsură ce reprezentanții celor 26 de țări vor urca pe scenă, în loc să aștepte pînă la finalul interpretărilor, așa cum s-a întîmplat din momentul introducerii votului public în 1997 (cu excepția anilor 2010 și 2011 cînd votul a început și la începutul spectacolului).

În plus, fanii din țările non-participante vor avea aproape 24 de ore la dispoziție pentru a-și vota melodiile preferate înainte de începerea fiecărui show live. Votul online va fi deschis pentru Restul Lumii imediat după ce a fost finalizată a doua repetiție generală pentru fiecare semifinală și marea finală cu o noapte înainte și va rămîne deschis pînă cînd spectacolele live încep.

„Votarea în finală a început în trecut cînd toate cele 26 de intrări și-au terminat interpretarea. În schimb, dorim să oferim oportunitatea de a implica telespectatorii de la început - dacă vezi ceva ce-ți place, ar trebui să poți vota imediat. De asemenea, poți, desigur, să aștepți pînă la recapitularea de la sfîrșit, așa cum s-a întîmplat și în anii precedenți. În plus, există telespectatori în alte părți ale lumii care doresc să voteze și vrem să le oferim oportunitatea de a participa mai bine la rezultat. Acum nu mai trebuie să-și pună alarma în miez de noapte”, a spus Ebba Adielsson.

„Pînă cînd votarea se deschide pentru marea finală, fiecare piesă participantă va fi deja interpretată pe scenă, astfel încît telespectatorii vor avea șansa să vadă toate actele care concurează pentru a cîștiga spectacolul din acest an. Concursul Muzical Eurovision evoluează întotdeauna și cu mai multe interpretări și șanse de votare promite să fie cea mai captivantă ediție pînă acum”, adaugă Martin Österdahl.

Juriile naționale din fiecare țară participantă vor continua să voteze doar în marea finală (reprezentînd aproape 50% din rezultatul final, cu puțin peste 50% provenind din voturile publicului) - și cele 10 calificări din fiecare semifinală vor fi decise doar prin votul publicului.

Nu va fi nicio schimbare în prezentarea rezultatelor atît în semifinale, cît și în marea finală.

Reamintim că orașul Malmö din Suedia găzduiește Eurovision 2024. Organizatorii concursului au anunțat că ediția din 2024 va uni țările participante la Malmö Arena. Semifinalele vor avea loc pe 7 și 9 mai, iar marea finală - pe 11 mai. United By Music (Uniți prin muzică) va fi sloganul oficial și permanent al Concursului Muzical Eurovision începînd din 2024.

Cea de-a 68-a ediție a Eurovision Song Contest va avea loc în Suedia, după ce Loreen a cîștigat trofeul la ediția din 2023. Aceasta a acumulat 583 de puncte. Republica Moldova, reprezentată de Pasha Parfeni, s-a clasat pe locul 18 cu 96 de puncte.

37 de țări vor participa la Eurovision 2024: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Moldova, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina și Marea Britanie.

În acest an, Republica Moldova este reprezentată de Natalia Barbu, cu piesa „In the Middle”.

0
0
1
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?