X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Recean, la Berlin: "Moldova este pregătită să devină un centru strategic esențial pentru reconstrucția Ucrainei"

11 iun. 15:33   Politică
2985 1

Prim-ministrul Dorin Recean, se află la Berlin, Germania, unde a participat la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei, notează Noi.md.

"Ne-am întîlnit, la Berlin, șefi de state și guverne, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și ai mediului de afaceri pentru a reconfirma sprijinul nostru deplin pentru Ucraina, pentru valorile democratice și pacea în Europa. Sîntem mai puternici împreună și vedem acest lucru prin susținerea pe care o oferă comunitatea internațională procesului de reconstrucție a Ucrainei", a menționat Dorin Recean.

Premierul de la Chișinău a mai precizat că Moldova, care are a doua cea mai lungă graniță cu Ucraina, este pregătită să devină un centru strategic esențial pentru reconstrucția Ucrainei.

"Dezvoltăm și extindem rețelele noastre de drumuri și căi ferate pentru a oferi mai multă conectivitate între Ucraina și Uniunea Europeană. Creăm un mediu favorabil și accesibil pentru mediul de afaceri și investitorii străini.

Toate aceste lucruri ne ajută să construim Moldova Europeană, să dezvoltăm economia, să creștem numărul locurilor de muncă bine plătite acasă, dar și să oferim condiții mai bune de trai tuturor cetățenilor.


În cadrul evenimentului, am spus că acum este cel mai bun moment pentru a investi în Moldova și Ucraina. Investind în Moldova, nu doar că ne susțineți pe noi, dar contribuiți și la obiectivul mai larg de a asigura pace și stabilitate în regiune", a mai adăugat oficialul.

Potrivit Executivului, Dorin Recean va mai avea la Berlin întrevederi bilaterale cu ministra federală a Dezvoltării Economice și Cooperării, Svenja Schulze, precum și cu ministrul federal al Muncii și Afacerilor Economice al Austriei, Martin Kocher. Premierul Dorin Recean va mai avea o discuție și cu ministra Afacerilor Externe a Republicii Federale Germania, Annalena Baerbock.

2
3
0
1
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?