X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Un pahar cu apă face creierul să funcționeze cu 14% mai eficient

21 aug. 2022,, 20:30   Sănătate
2628 0

Cea mai naturală băutură energizantă este apa. Încearcă să îți potolești setea cu un pahar cu apă, iar creierul tău va funcționa cu 14% mai repede, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Londra de Est.

Efectul “băuturii miraculoase” poate fi observat în mod special atunci cînd este consumată de sete, deoarece, atunci cînd oamenii sînt însetați, creierul lor nu se mai poate concentra pe diferite activități, scrie Daily Mail.

Oamenii de știință au efectuat un experiment pe 34 de bărbați și femei, care au completat cîteva teste psihologice de două ori: o dată după un mic dejun, la care au consumat doar un baton de cereale și a doua oară după ce au servit batonul de cereale înmuiat în apă.

Niciunul dintre participanți nu a mîncat sau băut nimic cu o noapte înainte și cu toții au fost întrebați cît de sete le-a fost la începutul experimentului. Cei care nu au fost însetați au răspuns rapid la întrebări, chiar dacă au consumat sau nu apă în timpul testului.

In același timp, cei care au admis faptul că le este sete au început să răspundă abia după ce au consumat apa, iar rata de răspuns a fost accelerată cu 14%, arată revista Frontiers in Human Neuroscience.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав