Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Oamenii de știință au creat un tub împotriva sughițului

4 mar. 2023,, 23:00   Sănătate
2123 0

Un grup internațional de oameni de știință a dezvoltat un dispozitiv împotriva sughițului.

Paiul special de băut permite stimularea nervilor diafragmei, care sînt activați în cazul sughițului și cu ajutorul acestuia permite oprirea atacului. Deși tubul și-a demonstrat eficacitatea, nu toți specialiștii sînt de acord că este nevoie de o astfel de invenție.

Neurochirurgul Ali Seifi de la Universitatea din Texas, urmărind pacienții din secția de terapie intensivă, și-a pus întrebarea cum poate fi depășit sughițul cronic.

"Mulți pacienți cu traumatisme cranio-cerebrale, accidente vasculare cerebrale și pacienți supuși chimioterapiei împotriva cancerului suferă de sughiț", spune el.

Seifi și colegii săi au dezvoltat dispozitivul de băut HiccAway - un tub rigid în formă de L, cu un muștiuc la un capăt și o supapă de presiune sub forma unei găuri mici la celălalt.


În cazul sughițului, trebuie să beți apă prin acest tub — potrivit ideii creatorilor, efortul depus pentru a bea va stimula nervul diafragmatic, iar înghițirea ulterioară - nervul vag. Ambii au legătură cu sughițul, iar dacă sînt stimulați concomitent, sughițul ar trebui să se oprească.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?