COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6594

Oamenii de știință au creat un tub împotriva sughițului

4 iul. 03:00   Sănătate
1284 0

Un grup internațional de oameni de știință a dezvoltat un dispozitiv împotriva sughițului.

Paiul special de băut permite stimularea nervilor diafragmei, care sînt activați în cazul sughițului și cu ajutorul acestuia permite oprirea atacului. Deși tubul și-a demonstrat eficacitatea, nu toți specialiștii sînt de acord că este nevoie de o astfel de invenție.

Neurochirurgul Ali Seifi de la Universitatea din Texas, urmărind pacienții din secția de terapie intensivă, și-a pus întrebarea cum poate fi depășit sughițul cronic.

"Mulți pacienți cu traumatisme cranio-cerebrale, accidente vasculare cerebrale și pacienți supuși chimioterapiei împotriva cancerului suferă de sughiț", spune el.

Seifi și colegii săi au dezvoltat dispozitivul de băut HiccAway - un tub rigid în formă de L, cu un muștiuc la un capăt și o supapă de presiune sub forma unei găuri mici la celălalt.


În cazul sughițului, trebuie să beți apă prin acest tub — potrivit ideii creatorilor, efortul depus pentru a bea va stimula nervul diafragmatic, iar înghițirea ulterioară - nervul vag. Ambii au legătură cu sughițul, iar dacă sînt stimulați concomitent, sughițul ar trebui să se oprească.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽