X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Nu este sănătos să mănînci crude pătlăgelele și morcovul

27 noi. 2022,, 02:00   Sănătate
2815 1

Faptul că este benefic pentru organism să consumi legumele crude se pare că este doar un mit. Sau cel puțin în cazul a cinci dintre legume, printre care morcovul și pătlăgelele care sunt mai sănătoase... gătite.

Dacă majoritatea dintre noi suntem sfătuiți să ne mâncăm legumele crude, există cinci alimente pe care nu este deloc sănătos să le consumi în stare naturală. Roșiile spanacul, morcovii, sparanghelul și ciupercile sunt cinci legume care fac mult mai bine organismului, dacă le... gătești.

Un exper în nutriție, Mel Wakeman, la universitatea Birmingham City susține că mulți dintre nutrienții care se găsesc în plante sunt rareori asimilate de orgasnism, comparativ cu proteinele animale.

Potrivit acestuia, mâncăm degeaba roșii crude. În schimb, dacă le pregătim termic, crește nivelul de licopen, un puternic antioxidant, care previne apariția cancerului.

Spanacul gătit crește nivelul de fier, însă nu trebuie prea mult timp lăsat la flacără. La fel se întâmplă și în cazul morcovilor, bogați în caroten, sau al ciupercilor, care sunt bogate în vitamine și minerale.


Nutriționistul insistă totuși ca toate aceste alimente să nu fie gătite prea mult, pentru păstrarea în legume a vitaminelor.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?