Are un gust amar, specific numelui. Înflorește în circa 30 de zile și produce fructe mature la 50 de zile.
Castravetele amar face parte din meniul zilnic al popoarelor nepaleze, care îl folosesc ca remediu pentru numeroase probleme de sănătate, de la afecțiunile biliare și icter pînă la hemoroizi, mușcături de șerpi veninoși sau lepră. Cercetătorii indieni semnalează de asemenea utilizarea sa în: pneumonie, febră, dureri abdominale, constipație, ulcer peptic, Helicobacter pylori, pietre la rinichi, gută, reumatism, dismenoree, leucoree, eczeme, malarie, psoriazis sau scabie.
Studiile experimentale, l-au arătat eficient în diverse tipuri de cancer: leucemie limfoidă, coriocarcinom, melanom, cancer mamar, tumori de piele, cancer de prostată, limfom, carcinom scuamos al limbii și laringelui, carcinom al vezicii, boala Hodgkin. S-a remarcat însă prin acțiunea sa puternic anti-diabetică.
Adăuga comentariu