X 

În Egipt anunță motivul care a dus la îmbolnavirea mai multor cetățeni

22 oct. 05:00   Sănătate
920 0

Ministerul egiptean al Sănătății a declarat marți că persoanele care s-au îmbolnăvit de o boală nespecificată au fost diagnosticate cu febră dengue.

Potrivit unei declarații publicate de minister, "toate cazurile de febră dengue sînt simple" și "nu au necesitat spitalizare".

"Rezultatele testelor de laborator efectuate pe țînțari <...> și ale analizelor de sînge prelevate de la pacienți au arătat că unele probe au fost pozitive la febra dengue", a precizat comunicatul Ministerului Sănătății, citat de Sada El-Balad TV. Ministerul a confirmat că ia "toate măsurile preventive și profilactice pentru a combate vectorii și a limita răspîndirea bolii".

Ministerul egiptean al Sănătății a declarat duminică că un grup de localnici au fost diagnosticați cu simptome ale unei boli necunoscute în localitatea El-Alikat din provincia Qena, la sud de Cairo. Bolnavii s-au plîns de febră mare, dureri de oase, vomă și amețeli. Echipele de prevenire și îngrijire medicală și de supraveghere epidemiologică au fost trimise în localitate pentru a investiga plîngerile. Pacienții au prezentat analizele necesare, iar specialiștii au prelevat probe ale apei potabile. Potrivit Ministerului Sănătății, nu a fost nevoie de spitalizare în niciunul dintre cazuri.

0
0
0
6
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?