X 
Arşiţa stiri: 159
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Imunitatea: viaţa fără boli

22 iun. 21:30   Sănătate
1781 1

Noțiunea de imunitate vine din limba latină – immunis. Valoarea sa era înțeleasă încă de medicii din antichitate ca "aflat sub protecţie bună, rezistent la boli infecțioase".

Schimbarea vremii, stresul, lipsa de soare şi vitamine slăbește sistemul de protecţie al organismului nostru - imunitatea.

Sistemul imunitar recunoaşte şi distruge tot ceea ce este străin corpului nostru. Toate bolile noastre sînt cumva legate de slăbirea imunităţii. Motive pentru aceasta sînt destule: obiceiurile proaste, lipsa cronică de somn, stresul permanent, ecologia, suprasolicitarea fizică şi mentală. Şi aceasta nu este o listă completă a factorilor care lovesc în imunitate. În consecință, se reduce rezistența la infecţii. Ca rezultat, obosim repede şi mai des ne îmbolnăvim.

Chiar şi o persoană sănătoasă are nevoie de menţinerea imunității şi consolidarea acesteia. Cum să facem ca sistemul imunitar să fie puternic? Mai întîi de toate, este nevoie de alimentație corectă: cît mai multe vitamine, să nu abuzaţi de grăsimi şi alimente condimentate, consumul a cel puţin doi litri de lichid pe zi. Nu uitaţi despre exercițiile fizice și plimbările în aer liber. Un instrument bun de protecţie a imunităţii este şi călirea organismului.

Şi încă o condiţie importantă – nu vă permiteți să vă îmbolnăviți! La urma urmei, între sănătatea fizică şi mentală există o legătură directă. Buna dispoziție și atitudinea pozitivă nu permit virușilor să atace omul. Imunitatea ar trebui consolidată în mod constant, în special în lunile de iarnă, cînd riscul de îmbolnăvire este sporit. Medicii recomandă diverse medicamente ca un instrument suplimentar de întărire a sistemului imunitar. Aceste produse pot fi găsite în farmacii.

3
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав