Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

De ce e bine să arzi o frunză de dafin

16 iun. 00:00   Sănătate
632 1

Frunzele de dafin se găsesc în majoritatea gospodăriilor. De obicei sînt folosite la diverse mîncăruri, însă, folosite în alte moduri, aceste frunze pot aduce mai multe beneficii pentru organism. În continuare noi vă vom spune de ce e bine să arzi o frunză de dafin.

De ce e bine să arzi o frunză de dafin. Efectul benefic pentru organism

Mai exact, frunzele de dafin conțin mai numeroase ingrediente și uleiuri esențiale. Acestea pot ajuta la ameliorarea durerilor de cap. Așadar, pentru a te bucura de efectele benefice ale acestora, poți arde cîteva frunze de dafin într-o scrumieră curată, să ieși din cameră și să revii după aproximativ zece minute, transmite stiridinlume.ro.

Dacă sînt arse, frunzele de dafin elimină unele substanțe care te ajută să te relaxezi. Fumul trebuie să fie distribuit în toată camera. În acest fel camera ta va fi frumos mirositoare, iar tu vei fi mai puțin stresat. Mai mult de atît, se spune că fumul din arderea acestor frunze poate rupe chiar și blestemele.

Beneficiile frunzelor de dafin


Folosite adesea în bucătărie la pregătirea diverselor mîncăruri, frunzele de dafin aduc o mulțime de beneficii pentru organism. În continuare, noi vă prezentăm cîteva dintre efectele benefice a acestor frunze aromatice.

Îmbunătățesc digestia

Frunzele acestei plante au un efect diuretic și emetic (antivomitiv). De asemenea, acestea pot fi folosite și în cazul unei intoxicații, deoarece ele pot ajuta corpul să elimine substanțele toxice. Substanțele conținute de aceste frunze stimulează digestia, ameliorează crampele abdominale și calmează simptomele sindromului de colon iritabil.

Ameliorează afecțiunile respiratorii

Uleiul esențial din frunzele de dafin poate ameliora simptomele afecțiunilor respiratorii, dacă este aplicat pe piept. Este recomandat ca acest ulei să fie lăsat peste noapte, deoarece acesta va continua să acționeze. Dacă inhalezi vaporii acestui ulei tusea se va ameliora.

Frunzele de dafin sînt benefice pentru inimă

Frunzele acestei plante conține acid cafeic, dar și alți antioxidanți care îmbunătățesc sănătatea inimii, fortificînd pereții venelor capilare și contribuind la eliminarea colesterolului “rău” din sînge.

Frunzele de dafin au proprietăți antiinflamatoare

Dafinul poate ajuta la reducerea procesului inflamator din corpul tău. Frunzele de dafin conțin un fitonutrient care poate reduce inflamația și iritația, fiind totodată foarte eficient în ameliorarea durerilor articulare.

Reduc anxietatea

Linalolul din frunzele de dafin poate reduce considerabil nivelul hormonului stresului din organism, în special dacă este folosit sub forma de aromaterapie. Expunerea pentru o perioadă mai lungă de timp la stres poate favoriza instalarea și menținerea anxietății.

Calmează durerile menstruale

Femeile pot consuma frunze de dafin pentru ameliorarea crampelor specifice menstruației. De asemenea, foile de dafin ajută și la reglarea ciclului menstrual.

Alungă insectele

Pe lîngă toate aceste beneficii, frunzele de dafin au în conținut acid lauric, care ține la distanță insectele. Pentru a face acest lucru, poți aplica pe piele o pastă făcută din frunze de dafin și ulei vegetal.

Frunzele de dafin previn căderea părului

Cu ajutorul frunzelor de dafin iți poți menține părul sănătos. Se poate prepara o infuzie cu foi de dafin care să fie folosită la clătirea părului. În acest fel, vei observa că nu vei mai avea mătreață, iar parul nu va mai cădea.

25
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?