X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Curmalele - deliciu și tratament

23 iun. 19:30   Sănătate
2356 1

În ţările calde, curmalele au cîştigat reputaţia de "pine a deşertului". Curmalele sînt fructe uimitoare, cărora în multe ţări le sînt atribuite proprietăţi de îmbunătăţi sănătatea şi a prelungi viaţa.

Curmalele erau utilizate pe scară largă pentru a combate diferite tipuri de cancer, tuberculoză, toate tipurile de tumori, precum şi alte boli infecţioase. Se crede că curmalele uscate influențează în mod pozitiv creierul, crescînd eficiența lui cu 20% sau mai mult.

Curmalele conţin mult fier, magneziu, fosfor şi săruri minerale, vitaminele grupei A şi B, aminoacizi, proteine, etc. Oamenii de știință cred că 10 curmale pe zi sînt suficiente pentru a asigura necesarul zilnic al omului în magneziu, cupru, sulf și jumătate din necesarul de fier, un sfert din necesarul de calciu. Unii nutriţionişti spun că o curmală şi un pahar de lapte pot asigura necesarul minim al omului în substanțe nutritive. 23 de tipuri de aminoacizi care se conţin în curmale lipsesc în majoritatea altor fructe.

În curmalele uscate se conţin 60-65% de zahăr - cel mai mare procent, comparativ cu toate celelalte fructe. Şi aceasta este în principal glucoza si fructoza, consumul căreia nu are consecinţe negative pentru sănătatea umană, în comparaţie cu zaharoza.

Datorită conţinutului ridicat de potasiu, medicii recomandă consumul curmalelor în cazul bolilor cardiovasculare. În caz de insuficienţă cardiacă curmalele stimulează activitatea inimii, restabilesc forțele după o boală îndelungată.

Curmalele se recomandă femeilor în timpul sarcinii, naşterii şi alăptării. De asemenea ele sînt recomandate în loc de dulciuri celor care țin dietă și se străduie să mențină greutatea normală.

20
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав