Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Cum să depistăm legumele și fructele nocive

30 mai. 04:30   Sănătate
3369 0

Practic nu acumulează nitraţi aşa legume, cum ar fi varza de Bruxelles, fasolele, cartofii, roşiile şi ceapa.

Ne-am obişnuit să considerăm legumele şi fructele drept produse alimentare sănătoase. Din păcate, din cauza unei varietăţi de nitraţi şi pesticide, beneficiul consumării alimentelor vegetale devine un mit, scrie Delfi citînd woman.delfi.ua.

Care fructe şi legume sînt cele mai periculoase?

Toate legumele acumulează nitraţi în mod diferit. Cantitatea maximă de nitraţi se conţine în sfeclă. De asemenea, nitraţii se acumulează în ardeii dulci, ţelină, salată verde şi varză, în mărar, spanac, şi ceapă tînără.

Ceva mai scăzut este conţinutul de nitraţi în conopidă, dovlecei, dovleac, morcovi şi castraveţi.


Dintre fructe, după capacitatea lor de a acumula o varietate de îngrăţăminte pe primul loc se situează piersicii, iar pe al doilea – merele. Urmează nectarinele, căpşunii, vişinile şi cireşele, strugurii şi perele.

Cum putem identifica fructele şi legumele nocive?

Dacă doriţi să cumpăraţi fructe şi legume nocive, nu este o problemă. Urmaţi sfaturile noastre simple, si foarte probabil veţi cumpăra fructe şi legume dăunătoare sănătăţii.

1. Acordaţi prioritate fructelor şi legumelor importate.

2. Alegeţi fructele imense, nefiresc de mari: de exemplu, strugurii mari, roşiile, cartofii şi morcovi giganţi etc.

3. Dacă fructele sau legumele au aspectul "materialului plastic", fără nici o curbură şi defecte, toate de dimensiuni standard - este ceea de ce aveţi nevoie!

4. În general, face să cumpăraţi doar acele fructe şi legume care stau pe rafturi de luni de zile fără a se strica. Un fruct bun – un fruct mort.

5. Punctele negre pe mere, pere sunt un semn al comestibilităţii lor pentru organismele vii. În nici un caz nu luaţi fructe cu pete – un fruct bun trebuie să fie suficient otrăvit cu pesticide, astfel încît nici un vierme să nu îndrăznească să îl guste.

15
6
1
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?