Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4056

Cum poate fi identificată supraalimentarea emoțională

11 sep. 2022,, 02:30   Sănătate
834 0

Potrivit centrului de informații medicale MSD, aproximativ 3,5% din populația feminină și 2% din populația masculină suferă de tulburări alimentare, iar acestea sînt doar date oficiale. În realitate, mult mai mulți oameni mănîncă regulat și folosesc mîncare ca pe o modalitate de a face față stresului. Problema supraalimentării rămîne actuală și în prezent, pentru mulți oameni o astfel de relație cu alimentele este singura modalitate de a suprima emoțiile negative. ELLE, împreună cu un expert, au aflat cum putem prelua controlul și să scăpăm de această problemă.

Să încercăm să înțelegem și să răspundem la întrebarea: de ce mănînc prea mult? Pot exista multe motive, le vom examina pe cele mai frecvente:

1. Nu-ți înțelegi emoțiile, nu știi cum să le faci față, de aceea doar le blochezi. De exemplu, ești supărat pe șeful tău sau îngrijorat de viitor și, în loc să înlături ecologic emoțiile neplăcute din corp, tu folosești mîncarea ca soluție.

2. Nu-ți auzi corpul și adevăratele sale nevoi. Trebuie să înțelegi de cîte calorii are nevoie corpul tău. pentru un consum confortabil și reieșind din aceasta să-ți formezi dieta. Pentru a număra caloriile, poți alege formularul standard - 1900-2100 kcal pe zi pentru femei și 2100-2300 kcal pentru bărbați sau apelați un nutriționist care, pe baza stilului dvs. de viață și a preferințelor, va putea calcula norma zilnică necesară.

3. Te obosești foarte mult și în loc de o odihnă de calitate (de exemplu, somn) folosești mîncarea ca o posibilitate de a obține o porție de plăcere și relaxare.


De asemenea, cauza supraalimentării poate fi experiențele dvs. psihologice, de exemplu:

- Sensibilitate la critică;

- Experiență umilire;

- Nevoia de protecție;

- Furie suprimată;

- Nemulțumirea față de sine;

- Autocritica;

- Negarea sentimentelor tale și a ta însăți

Dacă unul (sau mai multe) dintre aceste motive vi s-au părut apropiate, atunci ar trebuie să te interesezi cum să faci față supraalimentării. De unde să începi?

Există o tehnică numită "Jurnalul alimentar": de fiecare dată cînd mănînci, scrie ceea ce simți răspunzînd la trei întrebări:

1. Ce mănînc acum?

2. Ce simt acum?

3. Ce am simțit după ce am mîncat?

După un timp de scriere în jurnal, veți înțelege care este motivul supraalimentării (de exemplu, vă lipsesc emoțiile pozitive) și veți putea începe să construiți o strategie pentru trecerea la alimentația conștientă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?