X 
Cutremure stiri: 508

Consumul de nuci scade nivelul colesterolului

14 sep. 05:30   Sănătate
3510 0

Conform unui studiu realizat la Universitatea din California, Statele Unite, o dietă bogată în grăsimi şi în nuci, este cea mai eficientă pentru a îmbunătăţi nivelul colesterolului.

Dieta poate afecta nivelurile de lipide, nivelurile de grăsime în sînge care se ataşează de proteine, pentru a forma lipoproteinele, cunoscute sub numele de colesterol.

Cercetătorii au împărţit grupul de voluntari, femei supraponderale sau obeze, în trei grupuri cu diete diferite. O dietă cu conţinut scăzut de grăsimi şi bogată în carbohidraţi, o dietă cu un conţinut scăzut de carbohidraţi şi bogată în grăsimi şi o a treia bogată în grăsimi, dar cu un aport scăzut de carbohidraţi şi un consum ridicat de nuci, sursă de acizi graşi polinesaturaţi.

Toate cele trei grupuri au pierdut o greutate similară, aproape 8% în medie.

Cu toate acestea, a treia dietă, bogată în grăsimi, săracă în carbohidraţi şi bogată în nuci şi acizi grași polinesaturaţi, a avut efectul cel mai benefic asupra nivelului de lipide din organism, scăzînd nivelul lipoproteinelor de joasă densitate (LDL), cunoscut sub numele de colesterol rău şi crescînd nivelul de lipoproteine ​​cu densitate mare (HDL).


Subiecţii care au urmat o dietă bogată în grăsimi şi săracă în carbohidraţi, dar care au consumat grăsimi mononesaturate, fără nuci, nu au beneficiat de acelaşi efect.

Echipa a măsurat, de asemenea, sensibilitatea grupului la insulină, stabilind că femeile care au fost sensibile la insulină au pierdut mai mult în greutate cînd au urmat o dietă cu conţinut scăzut de grăsime şi bogată în carbohidraţi, dar această dietă nu a avut efectul benefic asupra nivelului de lipide ca dieta bogată în nuci.

12
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав