Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Cît de mult rău îţi face excesul de sare

7 oct. 2023,, 20:31   Sănătate
3802 0

Sarea este condimentul care nu lipsește din nicio bucătărie din întreaga lume, ea fiind cea care-i dă gust mîncării.

Dar studiile realizate de-a lungul anilor au arătat că sarea consumată în exces are efecte negative asupra sănătății. Care sînt problemele ce le aduc aceste cristale și cum să putem să ne curățim organismul?

Oganismul are nevoie de sare sau sodiu pentru realizarea anumitor funcții, dar medicii recomandă ca aceasta să fie luată și din alte alimente nu și din consumul acestor cristale albe.

Excesul de sare poate duce la grave probleme de sănătate - boli cardiovasculare, atac de cord și altele. În plus, sarea este principala cauză a retenției de lichide în organism, scrie prime.md.

Anume picioarele noastre sînt prima ținta a atacului. Ele au cel mai mare număr de oase, iar cristalele toxice urcă de la gambe, producînd dureri de genunchi. Pe măsură ce anii trec, cristalele de săruri se deplasează tot mai sus, de-a lungul coloanei vertebrale, ajungînd la gat, umeri, coate, chiar și la degete.


Există cîteva remedii, care ne-ar putea juta să elimininam acumularea de sare din organism. Una dintre acestea ar fi să bem multă apă.

Chiar dacă sarea este un condiment esențial pentru majoritatea rețetelor, încercați să găsiți alternative. Cele mai sănătoase opțiuni sînt: usturoiul, piperul negru proaspăt, pudra de curry, pătrunjelul, oregano și rozmarinul.

Practicați zilnic diverse exerciții. Cînd mergeți, dansați sau alergați, organismul elimină excesul de sare și impuritățile prin transpirație.

1
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?