X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Ce se întîmplă dacă renunți la consumul de pîine?

22 mai. 03:30   Sănătate
971 0

Pîinea este unul dintre alimentele consumate aproape zilnic. La nivel mondial, reprezintă 20% din aportul total de calorii. Dacă te gîndești să renunți la consumul de pîine, trebuie să știi că părerile nutriționiștilor sînt împărțite.

Datorită conținutului de carbohidrați, pîinea este considerată a fi un aliment de bază în alimentație. În cazul în care vrei să renunți la ea, este indicat să îți iei porția de carbohidrați din altă parte.

O lună de zile fără pîine

Nu te gîndi că țesutul adipos de pe abdomen va dispărea ca prin minune. Primul efect resimțit este doza mare de energie și lipsa balonării.

Creierul are nevoie de carbohidrați, deoarece aceștia reprezintă sursa principală de energie. Dacă renunți definitiv la pîine, corpul va începe să producă mai multe cetone, adică te poți confrunta cu stări de amețeală, greață, insomnii.

Cerealele integrale, cea mai bună sursă de carbohidrați

Poți să înlocuiești pîinea cu cerealele integrale mai ales că grîul conține fibre și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sînge. Totodată, ajută la menținerea sănătății vaselor sangvine.

Uită de constipație!


Lipsa pîinii reduce riscul de obezitate și boli cronice. Cerealele integrale sînt recomandate pentru reglarea scaunelor datorită conținutului de fibre.

9
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?