X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Ce să mănînci pentru a nu te îmbolnăvi de răceală, gripă sau coronavirus

16 aug. 2023,, 01:30   Sănătate
2588 0

Probabilitatea de a te infecta cu noul coronavirus este un motiv bun pentru a-ți schimba dieta și a include în ea mijloace "urgente" de întărire a imunității. În afară de afine, care susțin imunitatea locală, un astfel de remediu SOS pot deveni aditivii care conțin zinc.

Suplimentele cu zinc sînt cu adevărat eficiente în combaterea răcelii și a gripei?

Majoritatea medicilor răspund afirmativ la această întrebare. Un studiu pe scară largă din 2011 confirmă faptul că administrarea de medicamente care conțin zinc reduce semnificativ riscul de SARS și gripă, iar dacă răceala a început deja, acestea ușurează semnificativ simptomele și durata bolii. Zincul și-a dovedit demult eficacitatea în lupta împotriva rinovirusurilor, care sînt de cele mai multe ori cauza infecțiilor respiratorii acute - el reduce semnificativ capacitatea virusurilor de a se multiplica în gît și în căile respiratorii superioare, relatează Noi.md cu referire la elle.ru .

Stridiile sînt una dintre sursele importante de zinc

#Иммунитет: цинк — при первых признаках простуды (фото 1)


Cu toate acestea, unii medici amintesc de riscurile abuzului de preparate cu zinc: picăturile nazale sau spray-urile care conțin zinc pot slăbi simțul mirosului, iar nerespectarea dozelor la administrarea comprimatelor de zinc poate duce la deficiență de cupru sau anemie. Unele preparate nu se combină cu antibioticele populare, de aceea înainte de orice utilizare trebuie să vă consultați cu un medic.

3
2
1
8
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?