X 
Cutremure stiri: 503

Ce complicații ale virozelor respiratorii sînt cel mai des întîlnite la început de an școlar

10 sep. 21:00   Sănătate
3443 0

A început noul an școlar și mulți copii se vor alege cu viroze respiratorii, care vin la pachet cu otită sau sinuzită.

Senzația de lichid în ureche. Așa se simt secrețiile din spatele urechii. Apar după ce trec simptomele evidente ale unei răceli – nas care curge, eventual febră, notează Noi.md cu referire la stirileprotv.

„Acest lucru este otita medie, care e evoluția răcelii, nu mai întîi ai răcit și apoi a apărut otita, răceala s-a menținut, viroza se menține și se complică cu această inflamație a urechii, otita medie se complică cu inflamația sinusurilor, sinuzita. Asta e o evoluție a virozelor. Primul lucru, se duce la farmacie și ia picături de ureche, nu va trece nimic, problema este în interior, e în spatele timpanului, care e o membrană, o foiță, ca un termopan, nu trece nimic. Aceste picături nu vor rezolva otita medie", spune Ana Maria Apostol, medic primar ORL-ist.

Infecția din spatele timpanului se rezolvă fără să vă atingeți de ureche.

„Ce rezolvă otita medie, de fapt, nasul. Se tratează doar prin tratarea rinitei și decongestionarea nasului și prin toaletarea nasului de multe ori să facem cumva să dispară acele secreții din nas", precizează medicul


Infecțiile care apar în ureche se pot manifesta și prin pierderea parțială a auzului. Dacă după tratamentul corect se menține deficiența de auz, mergeți să faceți o testare completă a auzului. Aceasta presupune o timpanogramă și o audiogramă.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав