Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Alimentul bogat în proteine care scade colesterolul și previne cancerul

17 mai. 05:30   Sănătate
47189 0

Lintea este bogată în proteine şi săracă în grăsimi. Se găseşte sub trei forme: linte cu bob mare şi înveliş verde deschis, linte cu bob mic de culoare maro sau aproape neagră şi linte cu bob mic de culoare roşie.

Mai ales în post, cînd nu putem consuma carne şi nici alte produse de origine animală, lintea şi alte leguminoase nu trebuie ocolite.

Supele de linte sînt preparatele ideale care pun în valoare calităţile sale nutritive. Pe locul doi sînt salatele în care amesteci diferite legume, printre care şi lintea fiartă, transmite doctorulzilei.ro.

Sursă de proteine şi de glucide sănătoase

Organismul uman nu trebuie lipsit de surse de proteine. Vestea bună este că avem la îndemînă alimente bogate în proteine de origine vegetală pe care putem să le consumăm indiferent dacă ţinem post sau nu. Lintea, pe care romînii nu sînt obişnuiţi să o consume la fel de des ca pe fasole, are un conţinut bogat de proteine şi de glucide sănătoase. Conţine minerale (potasiu, fier, cupru, mangan) şi fibre vegetale atît de utile în procesul de digestie.

Reduce colesterolul

Medicii spun că tot mai multe persoane tinere au colesterolul mărit, pentru că au un regim alimentar bogat în grăsimi nesănătoase. Lintea este indicată în dieta de reducere a colesterolului întrucît este săracă în grăsimi, iar cele pe care le conţine sînt sănătoase.


Previne boli grave şi ajută la refacerea organismului

Preparatele din linte sînt recomandate în profesii care cer efort, în perioadele de convalescenţă, în tratarea anemiilor, în litiaze urinare bazice, în carenţe de potasiu. Lintea face parte din lista alimentelor cu rol de prevenire a diferitelor tipuri de cancer (de vezică biliară, de colon).

Nerecomandată bolnavilor de rinichi

Lintea nu trebuie consumată de persoanele care suferă de boli ale rinichilor. În plus, pentru că boabele de linte sînt foarte concentrate în principii nutritive, se recomandă moderaţie la consum în caz de indigestie, diabet, obezitate, boli cardiace grave.

10
3
0
3
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав