Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Iurie Roșca: "Este mai bine să votăm împotriva referendumului privind aderarea Republicii Moldova la UE"

15 iul. 07:30   Politică
5762 1

La viitorul referendum constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, este mai bine ca cetățenii țării noastre să voteze împotrivă. Această opinie a fost exprimată de analist și publicist, fostul vicepreședinte al Parlamentului Iurie Roșca în emisiunea programului "lucrul principal" de pe TVC-21, relatează Noi.md.

El a atras atenția asupra faptului că societatea moldovenească este întotdeauna împărțită în două părți. Unii privesc Rusia cu admirație, confundând statul sau guvernul rus cu poporul și istoria rusă, ceea ce este o mare greșeală, în timp ce o altă parte a societății suferă de același sindrom, dar, dimpotrivă, eurolatrie - idolatrie față de UE.

Iurie Roșca a reamintit că țările UE au cote pentru acceptarea imigranților, menționând că nu ar dori ca Moldova să fie obligată să accepte imigranți.

"Nu vreau să fie ca la Londra, ca la Paris. Nu vreau asta. Vreau ca populația noastră indigenă, Ortodoxă albă să rămână, și toți ceilalți să vină doar să ne viziteze. Și dacă Uniunea Europeană ne obligă să acceptăm imigranți conform unei cote, atunci, de exemplu, pentru o mare Germania să accepte câteva milioane de străini nu este atât de înfricoșător, dar pentru noi va fi un dezastru", a subliniat el.

" Cînd avem o gaură demografică și mulți tineri pleacă și ni se oferă să acceptăm, de exemplu, 500 de mii de pakistanezi, atunci nu am nimic împotriva lor, desigur. Dar nu la mine acasă. Și trebuie să înțelegeți că aceasta nu este o glumă. Dacă urmăriți cu atenție ceea ce se întâmplă, să zicem, în țările nordice ale Europei, Ei bine, este doar un coșmar. Și acest lucru trebuie înțeles", a spus Iurie Roșca.


El a subliniat, de asemenea, că producătorii agricoli autohtoni protestează pentru că autoritățile noastre nu îi pot proteja, iar într-o astfel de situație nu pot concura cu China, Turcia sau UE.

"Ne condamnăm la statutul de colonie economică a marilor corporații private", a declarat analistul și publicistul, fost vicepreședinte al Parlamentului.

95
5
0
1
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?