Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Natalia Gavrilița, într-o vizită în raionul Glodeni. Promisiunile făcute de premierul țării față de autoritățile locale

14 ian. 2023,, 14:00   Politică
5242 1

Colectivele artistice și angajații căminului cultural din Camenca, raionul Glodeni, vor beneficia de condiții mai bune pentru dezvoltarea patrimoniului cultural și organizarea activităților educative și culturale pentru cei peste 1800 de locuitori ai localității. Anunțul a fost făcut de reprezentanți Guvernului, după ce premierul Natalia Gavrilița.

Șefa Cabinetului de miniștri a vizitat Casa de cultură, renovată prin intermediul Programului Național „Satul European”, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

Potrivit autorităților, în cadrul proiectului, a fost instalat mobilier nou, procurate calculatoare, costume naționale, echipament de sonorizare și renovată biblioteca din cadrul edificiului cultural. Rafturile bibliotecii au fost completate cu o donație de cărți colectate în cadrul Campaniei „Biblioteca de sub brad”.

Natalia Gavrilița a mers și la Primăria comunei Camenca, din componența căreia fac parte patru localități, membre ale Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) din Republica Moldova.

Primara comunei, Ala Postolache, a vorbit despre intenția autorităților de a promova în localitate turismul rural. În acest sens, este în proces de implementare proiectul de amenajare a unui muzeu, în cinstea renumitului istoric și critic literar, Vasile Coroban, băștinaș al satului Camenca.


În cadrul discuțiilor cu prim-ministra, locuitorii comunei au vorbit despre necesitatea de reconstrucție a drumului Glodeni-Camenca-Petrușeni, care face legătură cu vama Costesti-Stînca și traseele turistice Pădurea Domnească, Cheile Butești, Moara Domnească și Suta de movile.

Din cei 14,43 km de drum, doar 5,3 km sînt în beton asfaltic practicabil pentru circulație, restul tronsonului este în piatră spartă.

Prim-ministra a menționat că, anul curent, Guvernul a majorat alocările financiare către administrațiile publice locale, destinate construcției și reparației drumurilor.

„Ne-am setat o sarcină clară pentru următorii ani – să înregistrăm progrese în construcția drumurilor naționale și în acest sens, pentru anul viitor, avem resurse financiare planificate în sumă de 500 milioane euro. Am reușit să construim circa 300 km de drumuri noi și, pentru că am folosit eficient aceste resurse, avem acces la finanțări suplimentare în acest sector. Vă îndemn să valorificați proiectele existente, pentru a dezvolta împreună o instrastructură națională modernă”, a mai punctat prim-ministra Gavrilița.

1
0
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?