X 
Arşiţa stiri: 212
Jocurile Olimpice stiri: 226
Transnistria stiri: 1417

Usatîi a comentat faptul excluderii reprezentanților diasporei din programul Prima Casă Plus

6 aug. 15:30   Politică
8 ore in urma 2209 0

Diaspora i-a adus la guvernare și le-a asigurat majoritate parlamentară, iar acum PAS a dat cu piciorul în moldovenii plecați peste hotare.

Așa a comentat președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, faptul excluderii reprezentanților diasporei din programul Prima Casă Plus, notează Noi.md cu referire la paranteze.

„Sigur, m-a întristat această decizie, însă nu m-a mirat deloc ceea ce a făcut guvernarea. La noi mai multe lucruri ciudate s-au întâmplat de când a venit PAS la guvernare. Dar când văd că ei dau cu piciorul în cei care au stat în cozi kilometri întregi pentru a-i vota, asta e o bătaie de joc inimaginabilă, fără precedent. Mai ales că majoritatea parlamentară confortabilă de 63 de mandate pe care o are astăzi PAS este datorită diasporei. Asta e răsplata pentru votul lor?”, a declarat Usatîi în cadrul emisiunii „Puterea e în adevăr”.

El s-a arătat convins că PAS creează toate condițiile și o face intenționat ca tot mai mulți oameni să plece, mai puțini să rămână, iar cei plecați să continuă să trimită bani acasă.

Totodată, Renato Usatîi a amintit despre intervievarea umilitoare de către președintele Comisiei prevetting, Herman von Hebel, a părinților unui judecător stabiliți peste hotare.


„Diaspora au exclus-o din program, dar știți cine ar trebuie băgat? „Prietenul” meu Herman von Hebel, reformatorul justiției răsreformate, că el tot luptă tare bine cu diaspora. S-a văzut foarte clar acest lucru când i-a umilit pe părinții judecătorului Ion Chirtoacă, care au lucrat și s-au chinuit peste hotare. Poate îi dăm lui von Hebbel o casă și îl înscriem în program. Asta ar fi „dreptate” în stilul PAS pentru diasporă. Și un cadou frumos pentru distrugerea sistemului judecătoresc și îngroparea justiției”, a spus Usatîi.

Președintele Partidului Nostru este sigur că la alegerile prezidențiale din toamna acestui an diaspora moldovenească va taxa dur guvernarea:

„La alegerile din toamnă, cel mai dur postvetting o să-l aibă cei care ne guvernează pe noi azi. La alegerile trecute erau cozi la secțiile de votare, iar acum sunt caravane de oameni care pleacă din Moldova cu tot ce au agonisit de-o viață, iar Maia Sandu nu mișcă un deget pentru a-i opri”.

La ultima ședință din cadrul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, au fost adoptate mai multe modificări la legislația privind Programul de stat „Prima Casă Plus”. Astfel, doar rezidenții Republicii Moldova vor putea accesa creditul ipotecar din cadrul programului, diaspora fiind lipsită de acest drept.

4
2
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав