X 
Cutremure stiri: 507

Stoianoglo, despre problema dublei cetățenii a președintelui

4 oct. 14:00   Politică
5 ore in urma 2850 1

Președintele Republicii Moldova, primele persoane ale țării, reprezentanții serviciilor speciale ar trebui să dețină doar cetățenia Moldovei, însă astăzi legislația le permite să aibă o a doua cetățenie.

O astfel de opinie a exprimat fostul procuror general, candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, într-un interviu special pentru RTVI, transmite Noi.md

El consideră că procesul sau fenomenul de românizare a Republicii Moldova este exagerat în multe privințe, deoarece acesta nu depinde de președintele Maia Sandu sau de altcineva, ci de voința poporului, iar astăzi majoritatea absolută a cetățenilor țării noastre se pronunță pentru independența, suveranitatea și statalitatea Republicii Moldova.

„Și iată eu la o întîlnire cu oamenii, m-am convins din nou de acest lucru. În ceea ce privește faptul că Maia Sandu deține dublă cetățenie? Legislația noastră permite acest lucru. Da, poate că este greșit. Pentru că eu cred că președintele țării, primele persoane ale țării, reprezentanții serviciilor speciale trebuie să aibă doar cetățenie Republicii Moldova. Dar, în același timp, astăzi legislația permite acest lucru”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Anterior, fostul procuror general și candidatul la președinția Republicii Moldova a recunoscut că deține și cetățenie română, menționînd că dobîndirea acesteia a fost o decizie transparentă și apolitică.


„Rămân pe poziția că legislația noastră trebuie modificată, astfel încît primele persoane în stat să dețină doar cetățenia Republicii Moldova, iar dacă astfel de modificări vor fi adoptate, le voi respecta neapărat”, a spus el.

„Circa 1,5 milioane de cetățeni moldoveni au dobîndit o altă cetățenie - română, rusă, bulgară - nu pentru că nu sînt loiali patriei, ci din cauza necesității de a accesa piața muncii, a situației familiale sau a altor beneficii sociale și economice”, consideră Alexandr Stoianoglo.

50
2
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав