X 
Preşedintele stiri: 4167

Stoianoglo: „Justiția nu înseamnă ratinguri sau PR, ci căutarea adevărului și apărarea drepturilor”

14 sep. 06:30   Politică
5 ore in urma 1534 0

Fostul procuror general și candidatul la președinția Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a calificat decizia șefei statului Maia Sandu de a demite șase judecători drept o farsă pusă în scenă pentru spectatori, îndemnîndu-și colegii judecători demiși să nu-și piardă curajul și să lupte pentru dreptate.

El a menționat că demiterea a șase judecători de către președintele Maia Sandu a generat un val de îngrijorări și controverse. Percepția tuturor însă e că s-a făcut o nedreptate pentru a da bine la public, o manevră politică în perioada electorală.

Pentru juriști tema este absolut clară: aici nu miroase a dreptate, ci mai degrabă a populism pentru aplauze. Așteptările publicului s-au dovedit mai importante decît examinarea fiecărui caz în parte, conform legii. În final, nu avem justiție, ci o farsă, pusă în scenă pentru spectatori. Pentru care tot noi, spectatorii, vom plăti prejudiciile”, a menționat Alexandr Stoianoglo.

Potrivit lui, nepromovarea evaluării repetate de către judecătorul Alexei Paniș este un mesaj clar din partea autorităților: cine îndrăznește să ridice capul, va fi călcat. Un avertisment pentru toți cei care îndrăznesc să aibă o voce independentă.

Fostul procuror general și candidatul la președinția Republicii Moldova a spus că Asociația Judecătorilor din Republica Moldova are dreptate să ceară transparență și respectarea normelor legale și procedurale. Este esențial ca aceste decizii să fie fundamentate pe criterii obiective și să evite orice formă de influență externă.

”Sprijin colegii judecători și îi îndemn să nu-și piardă curajul. Să lupte pentru dreptate. Justiția nu înseamnă ratinguri sau PR, ci căutarea adevărului și apărarea drepturilor. Această luptă nu este pentru ei înșiși, ci pentru viitorul sistemului juridic al țării”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

59
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав