X 
Preşedintele stiri: 4158

Stoianoglo: „Fără dialog, problema transnistreană nu poate fi soluționată”

13 sep. 05:30   Politică
16 ore in urma 2367 0

Problema transnistreană nu poate fi soluționată fără dialog, iar noul președinte al Moldovei ar trebui să facă prima sa vizită anume la Tiraspol.

O astfel de opinie a exprimat fostul procuror general, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, relatează Noi.md.

El a menționat că, în ultimii 4 ani, nu a văzut nicio intenție bună a autorităților Moldovei față de Transnistria, care, din punct de vedere juridic, face parte din țara noastră.

Alexandru Stoianoglo a reamintit că marea majoritate a locuitorilor din Transnistria sînt cetățeni moldoveni și ar trebui să fim foarte atenți la problemele lor.

„Fără dialog, problema transnistreană nu poate fi soluționată. Trebuie să depășim neînțelegerile și problemele existente, care, în mare parte, sînt artificiale”, a declarat fostul procuror general și candidatul la președinția Republicii Moldova.


„Sînt dispus să mă întâlnesc cu domnul Krasnoselski și îmi pare foarte rău că președintele în exercițiu nu a comunicat nici o dată nu doar cu liderul Transnistriei, dar nici cu bașcanul Găgăuziei - nici cu cel actual, nici cu cel precedent; nici cu primarul Chișinăului, nici cu primarul Bălțiului. Rezolvarea problemelor pe teren fără dialog este imposibilă”, a subliniat el.

31
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав