X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4147

Stoianoglo: „Dezbaterile sînt o șansă unică de a face oamenii să înțeleagă cine merită cu adevărat să conducă țara”

9 sep. 05:00   Politică
4 ore in urma 874 0

Candidații care refuză să participe la dezbaterile electorale fie nu știu ce să răspundă la anumite întrebări, fie nu își respectă alegătorii, iar dezbaterile în sine sînt o șansă unică de a le permite oamenilor să înțeleagă cine merită cu adevărat să conducă țara.

Această opinie a fost exprimată de fostul procuror general, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandru Stoianoglo, relatează Noi.md

Comentînd refuzul unor candidați de a participa la dezbaterile electorale, acesta a spus că dezbaterile sînt un instrument democratic normal și necesar de convingere a cetățenilor, atunci cînd candidații le cer oamenilor să voteze pentru ei.

„Cei care evită dezbaterile, fie nu știu ce să răspundă la anumite întrebări, fie nu își respectă alegătorii. O alegere fără dezbateri este ca un concurs fără adversari și cu tribune goale - este doar o iluzie a confruntării. La asta recurg de obicei țările cu un nivel scăzut de democrație”, a subliniat Alexandru Stoianoglo.

Potrivit acestuia, dezbaterea este o șansă unică de a oferi oamenilor posibilitatea de a înțelege cine merită cu adevărat să conducă țara.


„Nu prin discursuri pregătite și sloganuri frumoase, ci prin idei exprimate în direct, reacții sincere și răspunsuri spontane care nu lasă loc de dubii”, a declarat fostul procuror general și candidat la președinția Republicii Moldova.

Anterior, președinta în exercițiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, a explicat că, în condițiile în care mulți aspiranți la președinție încearcă să discrediteze alegerile, există riscul ca dezbaterile electorale să se transforme într-un spectacol de prost gust. Șefa statului a precizat că deocamdată nu a fost luată o decizie finală dacă va participa sau nu la dezbaterile televizate.

16
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав