X 
Cutremure stiri: 506

Stamate – în dezacord cu Dorin Recean! „Eu nu aș fi făcut așa”

18 ian. 08:45  
4145 0

„Eu aș fi evitat acest lucru”, așa a comentat președinta comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate, decizia premierului Dorin Recean de a menționa în debutul ședinței de Guvern numele a trei magistrați de la Curtea de Apel, care au anulat decizia Comisiei Situații Excepționale privind excluderea reprezentanților partidului „Șansă” de la alegerile locale generale, desfășurate pe 5 noiembrie. Declarația a fost făcut la emisiunea Rezoomat la Rlive TV.

„Eu nu aș face așa… mai ales că este o ședință a Executivului și atunci noi vorbim de separația puterilor în stat. Puterea judecătorească este una separată chiar dacă putem să avem anumite întrebări la modul cum au fost luate sau la deciziile luate de anumiți judecători. Trebuie să setăm mecanismele în așa fel în cît asemena situații dacă apar să fie sancționate de către organele competente”, a declarat Olesea Stamate.

Amintim că, anul trecut prim-ministrul, Dorin Recean, a anunțat în timpul ședinței de Guvern numele celor trei judecători dde la Curtea de Apel, care au anulat decizia Comisiei Situații Excepționale privind excluderea reprezentanților partidului „Șansă” de la alegerile locale generale din noiembrie.

Tot atunci, Membrii Asociației Judecătorilor din Republica Moldova l-au acuză pe premierul Recean de încălcarea principiului de separare a puterii în stat.

21
1
2
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав