Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Maia Sandu ar fi sponsorizat reclamele PAS de pe Facebook? Reacția președinției

13 mai. 2021,, 14:05   Politică
3244 4

Astăzi unele surse media scriu că Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, chiar dacă a renunțat la funcția de lider și membru al Partidului Acțiune și Solidaritate, ar continua să sponsorizeze anunțurile de pe Facebook a formațiunii politice.

”Astfel, conform unei simple verificări pe rețeaua de socializare – Facebook, putem observa că șeful statului a sponsorizat postările PAS din perioada 9 – 11 mai, cu 564 de euro, echivalentul a 12.144,61 lei conform cursului oficial stabilit de BNM. Cel mai mult, a fost promovat anunțul PAS – “Donează! Vom cîștiga împreună aceste alegeri!”, ce a fost sponsorizat pe pagina de Facebook a formațiunii de tocmai cinci ori. Totodată, în data de 9 mai, PAS a mai cheltuit încă 100 de euro pentru a face publicitate la felicitarea formațiunii cu ocazia Zilei Europei”, scrie pe sinteza.org

Într-un comentariu pentru redacția noi.md, serviciul de presă al instituției prezidențiale precizează că aceste reclame au fost în perioada campaniei electorale pentru prezidențiale iar de cînd Maia Sandu deține funcția de Președinte al Republicii Moldova, nu a fost făcută nicio plată de sponsorizare.

”Perioada de raportare a acestor cheltuieli, veți vedea că e vorba de August 2020 - Mai 2021, adică cheltuielile de sponsorizare făcute în perioada campaniei electorale din alegerile prezidențiale.


Toate cheltuielile din campania electorală, inclusiv cele făcute prin intermediul paginii Maia Sandu, au fost raportate la CEC.

În perioada în care Maia Sandu deține funcția de Președinte al Republicii Moldova, nu a fost făcută nicio plată de sponsorizare”, se arată în răspunsul adresat redacției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?