X 
Arşiţa stiri: 201
Jocurile Olimpice stiri: 182
Transnistria stiri: 1415

Spînu a spus de cîți ani este nevoie pentru a construi un nou terminal la Aeroportul Internațional Chișinău

29 iul. 13:29   Politică
4 ore in urma 3120 0

Capacitatea Aeroportului Internațional Chișinău este de maxim cinci milioane de pasageri anual, iar actualmente cifra depășește trei milioane.

Declarația a fost făcută de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul unui interviu publicat de „Nonfiction”. Potrivit oficialului, autoritățile au maxim cinci ani la dispoziție pentru a construi un terminal nou, tranmsite N4.

ANDREI SPÎNU, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: „Avem maxim 3-5 ani pentru a construi un terminal nou, o parcare nouă și alte edificii necesare pentru o bună funcționare al aeroportului. Nu ne vom grăbi, pentru ca doar să o facem. Trebuie să o facem bine. Cînd construiești un terminal, nu îți construiești o vilă. Este un proiect mare de infrastructură.”

Andrei Spînu a mai precizat că, în momentul de față, se lucrează pentru un studiu de fezabilitate, astfel încît responsabilii să știe ce anume trebuie să construiască.


ANDREI SPÎNU, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: „Acum lucrăm la un studiu de fezabilitate care va conține date complete privind ceea ce trebuie să construim în sumă de patru milioane, șapte milioane, zece milioane. Cîte parcări trebuie pentru avioane – patru, cinci, șapte, mai multe. Parcări – 200 sau 300 de automobile. Toate aceste întrebări trebuie să fie studiate.”

Referindu-se la curse noi de la Chișinău, ministrul a menționat că se lucrează pentru a mări numărul de rute spre Spania, Franța, Olanda, Belgia, însă a ezitat să pronunțe numele companiilor și destinațiilor exacte, pentru ca să nu existe așteptări.

4
5
0
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав