X 
Arşiţa stiri: 197
Jocurile Olimpice stiri: 181
Transnistria stiri: 1459

Cîte milioane va primi Denis Vieru din partea statului pentru victoria de la Paris

29 iul. 09:45   Sport
2 ore in urma 2955 0

Judocanul moldovean Denis Vieru, care a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, va primi un premiu de 2 milioane de lei, conform unei decizii recente a Guvernului.

Această recompensă vine ca recunoaștere a performanței sale remarcabile în categoria de greutate de pînă la 66 de kilograme, unde l-a învins pe francezul Walide Khyar în finala mică prin procedeul waza-ari, anunță Noi.md

Guvernul a stabilit că sportivii care cîștigă medalia de aur vor primi cîte 3 milioane de lei, cei care se vor clasa pe locul II vor primi 2,6 milioane de lei, iar pentru locul III se vor acorda 2 milioane de lei.

De asemenea, antrenorii vor primi premii egale cu cele ale sportivilor, recunoscînd astfel contribuția lor esențială la aceste succese.

Denis Vieru a devenit astfel primul judocan moldovean care obține o medalie la Jocurile Olimpice, iar performanța sa a fost salutată cu entuziasm de conducerea țării, care a transmis mesaje de felicitare și apreciere pentru mîndria adusă Republicii Moldova.


Primele declarații ale lui Denis Vieru după victoria obținută, citiți aici.

9
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав