Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sandu s-a adresat Consiliului Superior al Procurorilor. În sesizare este vizat Stoianoglo

4 noi. 2021,, 17:27   Politică
7118 14

Președinta țării Maia Sandu a transmis, pe 4 noiembrie, Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) o sesizare prin care a cerut evaluarea activității procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Potrivit documentului, decizia de a iniția procedura de evaluare e determinată de „necesitatea consolidării încrederii societății în instituția Procuraturii, încredere compromisă de lipsa rezultatelor în combaterea criminalității și corupției, în special în dosarele de rezonanță, în perioada în care aceasta a fost condusă de Procurorul General suspendat”, notează Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Maia Sandu a menționat că instituțiile statului implicate în lupta anticorupție trebuie să acționeze ferm, după lege, și să țină cont de așteptările societății.

„Cetățenii cer să se facă dreptate. Cetățenii nu vor o procuratură care asistă neputincioasă cînd statul este devalizat. În calitate de Președinte, îmi doresc ceea ce își doresc oamenii: legea să fie respectată, iar cei care au comis abuzuri să fie sancționați corespunzător”, a conchis șefa statului.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?