X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1422
Preşedintele stiri: 4130

Sandu: „Nicio mitropolie nu este în pericol”

30 aug. 14:29   Politică
4 ore in urma 1725 1

Președinta Maia Sandu a reacționat astăzi la declarațiile deputatului PAS, Vasile Șoimaru, care a sugerat că Mitropolia Moldovei ar putea fi interzisă în viitorul apropiat.

Șefa statului a subliniat că „nu există niciun pericol” pentru nicio mitropolie din Republica Moldova, anunță Noi.md

Interesant este că, deși declarațiile deputatului se refereau exclusiv la Mitropolia Moldovei, Maia Sandu a simțit nevoia să clarifice situația și în ceea ce privește Mitropolia Basarabiei, asigurînd că nici aceasta nu este în pericol.

„Avem nevoie de unitate și pace. Nu există niciun pericol pentru niciuna dintre mitropolii, nici pentru Mitropolia Moldovei, nici pentru Mitropolia Basarabiei,” a declarat Sandu, adăugînd că guvernul a făcut eforturi considerabile pentru a menține relații bune cu ambele mitropolii.

Sandu a reiterat că declarațiile lui Șoimaru nu au fundament în realitate și a subliniat că promovarea păcii și a moralei creștine rămîne o prioritate pentru guvernul său.


Noi.md amintește că, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Vasile Șoimaru, a declarat că Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse, ar putea fi interzisă în Republica Moldova, după un model similar cu cel aplicat în Ucraina.

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au subliniat că declarațiile deputatului, nu reprezintă poziția oficială a partidului.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a avertizat că planurile de a interzice Biserica Ortodoxă din Moldova (autonomă în cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse) ar putea declanșa un periculos val de tensiuni într-o societate deja divizată de autorități.

Anterior, Igor Dodon, a îndemnat guvernarea să nu se implice în treburile bisericilor, în contextul în care Ucraina a interzis biserica subordonată Patriarhiei Ruse.

Citește și: Voronin: „Un atac la adresa Bisericii este un atac la adresa statalității”

2
0
1
2
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав