X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sandu, către Macron: „Apreciez decizia d-stră de a vizita R.Moldova”

15 iun. 2022,, 17:06   Politică
2785 0

Președintele țării, Maia Sandu, l-a salutat pe omologul său francez, Emmanuel Macron, menționînd, în cadrul unui briefing de presă comun, că apreciază decizia președintelui francez de a vizita R. Moldova.

„Este prima vizită în țara noastră a unui președinte francez în ultimii 24 de ani. Relațiile dintre țările noastre au devenit mult mai dinamice în ultimul an, vă mulțumesc pentru implicarea dumneavoastră în consolidarea acesteia”, a declarat Maia Sandu.

Astăzi la Chișinău urmează a fi semnate trei acorduri importante, anunță șefa statului moldovenesc.

„Franța este pentru noi și un important partener economic, în țara noastră activează circa 200 de companii franceze. Încurajăm inițiativele companiilor franceze de a investi în domeniul energiei regenerabile din R.Moldova”, a mai declarat Sandu.

În aceeași ordine de idei, Maia Sandu a amintit că pentru țara noastră aderarea la UE este opțiunea strategică de a rămîne parte a lumii libere.


„Sperăm că cererea noastră va fi sprijinită de statele membre ale UE la Summitul de la Bruxelles. Contăm, dle președinte, și pe susținerea Franței pentru obținerea statutului de țară candidată. Avem o cooperare foarte bună cu Uniunea Europeană. Economia noastră este tot mai interconectată cu cea europeană”, mai spune Maia Sandu.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?