X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 249
Transnistria stiri: 1460

Renato Usatîi: ”În loc să-i faceți să revină diaspora acasă, ia-ți îndepărtat și mai mult”

7 aug. 17:56   Politică
23 ore in urma 3119 0

Moldovenilor plecați la muncă peste hotare trebuie să le fie oferită posibilitatea să-și cumpere casă prin intermediul Programului Prima Casă Plus.

Soluții există multe, însă PAS, ca de obicei, a ales-o pe cea mai proastă. În loc să-i facă să revină acasă, PAS a îndepărtat diaspora și mai mult. Declarația a fost făcută de către președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, după ce Radu Marian, autorul amendamentului care a exclus reprezentanții diasporei din programul „Prima Casă Plus”, a încercat să-și justifice această inițiativă.

„Dacă atât de tare țineți la oamenii plecați peste hotare, de ce nu le-ați făcut niște condiții speciale, anume pentru ei, pe care să le introduceți în program? Pentru că mulți din cei plecați au copii aici și vor avea și ei nevoie de un apartament când vor crește. Ori doresc să procure casă pe care să o amenajeze pentru a reveni în Moldova și să aibă unde locui. Trebuie oferită această posibilitate, că sunt și ei cetățeni cu drepturi depline. În loc să-i faceți să revină acasă, ia-ți îndepărtat și mai mult. Soluții erau multe, dar voi, ca de obicei, ați ales-o pe cea mai proastă”, a scris Renato Usatîi pe canalul său oficial de pe Telegram.

El a mai menționat că guvernanții s-au speriat de reacția oamenilor la această acțiune:

„Oamenii noștri din diasporă au înțeles bine cine sunt guvernanții care au nevoie doar de voturile diasporei și de banii pe care îi trimite acasă. S-au convins încă o dată câtă „dragoste” le purtați celor plecați peste hotare, care, apropo, v-au adus la guvernare”.


În opinia lui Renato Usatîi, oamenii din diasporă le vor pedepsi pe guvernanți la alegerile din toamna acestui an.

„Diaspora v-a adus la guvernare și tot ea vă v-a scoate în șuturi din fotoliile puterii. Nu mai aveți scăpare!”, a conchis Usatîi.

Duminică, în cadrul emisiunii „Puterea e în adevăr”, liderul Partidului Nostru a declarat că la alegeri „cel mai dur postvetting o să-l aibă cei care ne guvernează pe noi azi”.

La ultima ședință din cadrul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, au fost adoptate mai multe modificări la legislația privind Programul de stat „Prima Casă Plus”. Astfel, doar rezidenții Republicii Moldova vor putea accesa creditul ipotecar din cadrul programului, diaspora fiind lipsită de acest drept. Maia Sandu a promulgat această lege, ea a fost publicată în „Monitorul Oficial”.

14
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав