Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Platforma DA a depus două contestații privind hotărîrile CEC la Curtea de Apel

8 iun. 2021,, 09:01   Politică
3747 0

Platforma DA a contestat hotărîrea CEC privind numărul secțiilor de vot deschise în afara țării și, conform hotărîrii Curții de Apel, contestația respectivă a fost conexată cu celelalte trei, venite din partea altor entități politice, într-un singur dosar. Dosarul va fi examinat în ședința de joi, 10 iunie, de la ora 10:00.

Platforma DA a solicitat în ședința de judecată să fie stabilit un termen fix pentru prezentarea tuturor actelor (probelor) care au stat la baza emiterii hotărîrii contestate în vederea evitării oricăror amînări suplimentare din partea Comisiei Electorale Centrale.

„Menționăm că, această solicitare a fost înaintată instanței de judecată din motiv că reprezentanții Comisiei Electorale Centrale nu s-au prezentat în proces și au solicitat amînarea examinării cauzei civile”, se arată în mesajul PPDA.

Platforma DA a contestat și decizia CEC privind organizarea secțiilor de votare pentru alegătorii din localitățile din stînga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021 și cere anularea acesteia.

Autorul contestației, Andrei Năstase, președintele Platformei DA, subliniază că se atestă explicit faptul că numărul cetățenilor înregistrați în prealabil în regiunea respectivă este foarte mic, nesemnificativ, iar numărul votanților la scrutinele precedente ar putea fi acoperit cu ușurință de 11 secții de votare.


Andrei Năstase atrage atenția instanței și asupra faptului că numărul nejustificat de mare al secțiilor de votare pentru regiunea enunțată poate atrage și creșterea numărului de încălcări electorale, exprimate prin coruperea alegătorilor, transportarea lor organizată precum și determinarea lor, dată fiind lipsa surselor de informare veridice din teritoriul controlat de autorități, la votarea unui anume concurent.

De asemenea, liderul Platformei DA spune că la stabilirea numărului secțiilor de votare trebuiau aplicate recomandările Promo-LEX, expuse la 4 martie 2021 în studiul privind Constituirea secțiilor de votare pentru alegătorii din stînga Nistrului.

Pe această contestație Curtea de Apel a oferit reclamantului, Platformei DA, termen de a prezenta toate probele în dosar pînă marți, cînd va continua examinarea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?