X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Pavlovschi: „Stoianoglo a devenit victima răfuelii politice”

25 sep. 2022,, 12:45   Politică
3137 0

Se pare că Alexandru Stoianoglo, care a fost înlăturat din funcția de procuror general, „a căzut victima unei banale răfueli politice”, al cărei scop a fost desemnarea unei alte persoane, „mai supusă”. Această opinie a fost exprimată de fostul judecător la CtEDO Stanislav Pavlovschi în cadrul emisiunii „TEMA cu Liudmila Belchenkova”.

„Din punctul de vedere al aspectului creat de autorități, se pare că domnul Stoianoglo a fost victima unei banale răfueli politice. Din cîte îmi amintesc, domnul Stoianoglo a spus că i se cere să întreprindă anumite acțiuni împotriva opoziției politice. Și el, se pare, nu a fost de acord și, prin urmare, autoritățile au luat măsuri pentru a-l elimina și a numi o altă persoană, mai supusă, care să le îndeplinească cerințele politice”, a spus Pavlovschi, transmite a-tv.md.

Totodată, vorbind despre examinarea „cazului Stoianoglo” la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Pavlovschi a remarcat că i s-a acordat un „caracter prioritar”, care, potrivit juristului, poate indica finalizarea sa iminentă. Fostul judecător al CtEDO a remarcat că, în medie, instanța de la Strasbourg trimite o cerere guvernului într-un dosar în cîțiva ani, iar în „cazul Stoianoglo” o cerere a fost trimisă peste cîteva luni.

„Acest lucru sugerează că instanța de la Strasbourg a acordat acestui caz o prioritate. De obicei, cazurile se examinează în ordine cronologică, dar există excepții în funcție de prioritate. Adică, există o listă de cazuri generale și o listă de cazuri prioritare, iar pînă cînd nu se rezolvă cazurile prioritare, instanța nu revine la examinarea cazurilor obișnuite ”, a subliniat Pavlovschi.

Potrivit avocatului, acum guvernul și-a depus obiecțiile la CtEDO, iar în etapa următoare, Alexandru Stoianoglo își va prezenta obiecțiile față de obiecțiile guvernului. Și după aceea, judecătorii CtEDO vor da verdictul.


Potrivit lui Stanislav Pavlovschi, acest lucru s-ar putea întîmpla pînă la sfîrșitul acestui an.

La momentul scrierii știrii, serviciul de presă al Procuraturii Generale nu a comentat declarațiile lui Stanislav Pavlovschi. Anterior, atît reprezentanții Procuraturii Generale, cît și reprezentanții conducerii țării au respins în mod repetat declarațiile despre presupusa natură politică a „cazului Stoianoglo”.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?