X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Alexandr Stoianoglo va compărea din nou în fața magistraților! Este învinuit pe trei capete de acuzare

22 sep. 2022,, 16:01   Politică
2965 1

Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, învinuit pe trei capete de acuzare va compărea din nou în fața magistraților.

Procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor, Victor Furtuna anunță despre terminarea urmăririi penale în privința Stoianoglo. Mai exact, Procurorului General suspendat i se impută săvîrșirea infracțiunilor de:

– abuz de serviciu, săvîrșit în interesul unui organizații criminale, manifestat prin eliberarea din detenție a condamnatului Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzarea, în rezultatul căruia a fost cauzat bugetului public național un prejudiciu în sumă de 869 de milioane lei;

– corupere pasivă, manifestată prin primirea și acceptarea de bunuri și avantaje sub orice formă ce nu i se cuvin de la Veaceslav Platon, în sumă de 63 de mii de lei.

– falsul în declarații, caracterizat prin neincluderea intenționată în declarația de avere și interese personale a faptului că soția sa, începînd cu data de 05.01.2021 este unul din beneficiarii efectivi ai unei societăți înregistrate în Ucraina.


Totodată, Procuratura Generală anunță că urmărirea penală este terminată și în privința a doi procurori din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cărora le este incriminat că au acționat împreună și de comun acord cu Procurorul General suspendat, la eliberarea din detenție a condamnatului Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzarea.

După ce partea apărării va lua cunoștință de materialele dosarului, acesta va fi transmis instanței pentru examinare în fond.

Procuratura Anticorupție efectuează în continuare urmărirea penală pe alte două cauze penale în care este vizat Procurorul General suspendat și care se referă la abuzul de serviciu comis în calitate de ex-președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului Republicii Moldova, dar și cu privire la îmbogățirea ilicită a acestuia.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?