X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1415

Proiectul de lege privind protecția datelor cu caracter personal, adoptat în Parlament

25 iul. 11:45   Politică
13 ore in urma 2129 0

Proiectul de lege privind protecția datelor cu caracter personal a fost votat în a doua lectură de 57 de deputați, notează Noi.md.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Justiției, cu suportul acordat de un grup de lucru interinstituțional, din care au făcut parte reprezentanți ai mai multor autorități din domeniu.

Documentul conține prevederi care se referă la drepturile persoanei vizate, operatorul și persoana împuternicită de operator, transferurile de date cu caracter personal către alte state sau către organizațiile internaționale, cazurile specifice de prelucrare a datelor cu caracter personal, remediile legale, răspunderea și sancțiunile aplicate pentru nerespectarea cadrului legal.

Pentru lectura a doua, documentul a fost completat cu amendamentul deputatei Liliana Nicolaescu-Onofrei, care accentuează că Legea privind protecția datelor cu caracter personal nu se va aplica în cazul raporturilor juridice de acces la informațiile de interes public.

În document mai sînt enunțate trei condiții care, în cazul în care sînt întrunite cumulativ, exonerează de la obligația prevederilor legii, iar inaplicabilitatea se referă la prelucrarea realizată în scopuri jurnalistice sau în scopul exprimării academice, artistice sau literare.


De asemenea, documentul se referă și la activitatea Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. Proiectul de lege privind protecția datelor cu caracter personal va intra în vigoare după 24 de luni de la data publicării în Monitorul Oficial.

1
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав