X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 169
Transnistria stiri: 1459

Opinie: Moldova a ajuns la limita maximă de refugiați pe care îi poate ajuta

4 mar. 2022,, 13:45   Politică
3579 0

În condițiile actuale, Republica Moldova deja a ajuns la limita maximă a numărului de refugiați pe care îi putem ajuta. Este opinia fostului premier, Ion Chicu, potrivit căruia situația economică actuală va pune la grea încercare populația țării și, implicit, numărul mare de ucraineni refugiați la noi.

„Trebuie să fim solidari cu oamenii suferinzi și să le acordăm tot suportul, dar resursele țării sînt la limită. Zilele acestea vom ajunge la cifra de 100 mii de refugiați din Ucraina, care au rămas pe teritoriul țării noastre. Un număr mai mare de refugiați va fi practic imposibil de găzduit pe un termen mai extins”, scrie Chicu pe canalul său de Telegram.

Potrivit lui Chicu, ajutorul promis de Uniunea Europeană, în valoare de 20 mln.EURO, ar fi suficient pentru maximum 3 săptămîini: „Dacă autoritățile nu depun eforturi pentru a atrage de pe extern ajutor umanitar considerabil, povara gestionării crizei refugiaților va fi insuportabilă pentru cetățenii Republicii Moldova”, mai scrie Chicu.

Cît despre leul moldovenesc, „factori esențiali care ar pune presiune considerabilă pe cursul leului moldovenesc nu sînt, iar capacitatea Băncii Naționale de a amortiza fluctuațiile de pe piața valutară este, încă, una considerabilă”, menționează Ion Chicu.

4
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав