X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sandu: „Războiul din Ucraina creează o atmosferă tensionată”

4 mar. 2022,, 12:12   Politică
3423 0

Războiul din Ucraina creează o atmosferă tensionată în regiune, inclusiv în țara noastră. Oamenii sînt speriați și nervoși - și cetățenii moldoveni, pomeniți cu un conflict armat la frontieră, dar, mai ales refugiații sosiți din țara vecină, ajunși pe drumuri fugind din calea bombelor.

Sînt declarațiile șefului statului, Maia Sandu, și au fost făcute, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, comunică Noi.md. În discursul său, Maia Sandu a mai menționat că „în aceste condiții, este important să nu generalizăm incidente izolate cu implicarea refugiaților, dar să căutăm soluții pașnice pentru ele. Să nu distribuim materiale video și postări care ne divizează, incită la ură față de refugiați și contribuie la încordarea atmosferei în țară”.

Președintele țării îndeamnă moldovenii să fie îngăduitori și să avem răbdare unii cu alții. Potrivit ei, la nevoie, poliția va interveni oricînd pentru a soluționa neînțelegerile apărute.

„Atenționez că este inacceptabil și iresponsabil ca incidentele cu implicarea refugiaților să fie speculate de persoane în funcții publice, demnitari și aleși, în scopuri politice. Manipularea intenționată cu tensiunile dintre oameni, în condiții de război la hotarul țării, va fi penalizată. Acumularea de capital politic prin exploatarea fricilor oamenilor speriați de război este ilegitimă și josnică”, a conchis Maia Sandu.

4
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?