Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

MAEIE a transmis instrucțiuni urgente șefilor misiunilor noastre diplomatice

23 noi. 2022,, 17:32   Politică
1918 0

Astăzi, când avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara, inclusiv în capitala Chișinău, ministrul de externe Nicu Popescu a transmis instrucțiuni urgente șefilor misiunilor noastre diplomatice pentru a informa partenerii noștri despre impactul major al acestei situații.

„Diplomația de la Chișinău punctează că Moldova rămâne de partea lumii libere iar acest război trebuie oprit cât mai repede”, scrie Nicu Popescu pe Telegram.

La fel, MAEIE a solicitat de urgență să fie convocat ambasadorul rus în Republica Moldova, pentru a-i exprima protestul dur al țării noastre în legătură cu bombardarea țintelor din infrastructură civilă ucraineană ceea ce a creat penurie de electricitate.

Miercuri, în jurul orei 14:30, Moldova a rămas în beznă. Din cauza bombardamentelor contra Ucrainei, au avut loc deconectări de avarie ale sistemelor energetice.

Săptămîna trecută au avut loc evenimente similare. Pe 15 noiembrie, o altă pană masivă de curent a lăsat mii de locuitori ai Republicii Moldova în întuneric.

2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?