X 
Arşiţa stiri: 220
Jocurile Olimpice stiri: 291
Transnistria stiri: 1418

Cristina Gherasimov: "Primul capitol de negocieri cu UE va fi deschis anul viitor"

13 aug. 07:10   Politică
7 ore in urma 1715 0

"Primele capitole de negociere vor fi deschise anul viitor", a declarat viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov.

Mai întîi, Comisia Europeană va raporta despre cît de mult se potrivește legislația Republicii Moldova criteriilor de aderare la uniune, apoi guvernele naționale vor lua decizia. Deocamdată, este în desfășurare screeningul bilateral care se va încheia peste patru luni.

„Pentru primul grup de capitole, deci noi sperăm undeva în luna ianuarie, deja acest raport să fie prezentat consiliului, după care urmează o decizie.

Și sperăm în primele luni ale anului următor să avem începutul negocierilor propriu-zise”, a declarat Cristina Gherasimov, notează Noi.md cu referire la radiomolodva.

Bruxelles-ul și partenerii internaționali s-au angajat să finanțeze un plan de investiții în economie de un miliard și jumătate de euro. Deocamdată, Republica Moldova are acces la instrumente destinate țărilor membre, dar fondurile de preaderare vor fi deschise în următorul ciclu bugetar, peste trei ani.


„Chiar dacă instrumentul propriu-zis negocierilor nu ne-a fost cumva pus la dispoziție, pînă astăzi, aceste fonduri urmează să ne fie puse la dispoziție și mai departe, cu Comisia Europeană, guvernul lucrează la un plan național de creștere economică”, a menționat Gherasimov.

Primele capitole de negocieri care vor fi deschise includ justiția, democrația, administrația publică, finanțele și economia.

5
0
1
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав