X 
Arşiţa stiri: 213
Jocurile Olimpice stiri: 247
Transnistria stiri: 1417

Chicu despre alegeri: "Cu cît mai mulți candidați, cu atît mai bine pentru popor"

8 aug. 17:30   Politică
5 ore in urma 1767 0

Fostul prim-ministru Ion Chicu, care și-a exprimat dorința de a candida la funcția de președinte al Republicii Moldova, consideră că un număr mare de candidați electorali este mai bun decît un singur candidat al opoziției. El a precizat: "Cu cît alegerea este mai bogată, cu atît este mai bine pentru popor".

La fel, Chicu a avertizat cu privire la riscurile pe care le presupune prezentarea unui singur candidat:

"Bucurați-vă decît să faceți mare caz din asta. Ar fi bine ca toată fervoarea electorală îndreptată către un singur candidat să nu se transforme în praf cu o săptămînă înainte de alegeri din cauza sancțiunilor impuse de o anumită țară. Imaginați-vă un scenariu în care actori serioși din opoziție se unesc, desemnează un candidat și acesta dispare cu 5 zile înainte de alegeri. Trebuie să ne gîndim la toate scenariile. Nu întotdeauna unirea unui partid cu altul cu un singur candidat înseamnă că rezultatul va fi mai mare. Să dea Dumnezeu să avem suficiente motive să votăm cu sufletul curat în turul doi și să nu alegem răul cel mai mic", a declarat Chicu în cadrul emisiunii "По фактам".

Reamintim, campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional republican va începe la 20 septembrie 2024.

7
1
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав