X 
Arşiţa stiri: 223
Jocurile Olimpice stiri: 292
Transnistria stiri: 1419

Deciziile de astăzi ale CEC legate de alegerile prezidențiale și referendum

14 aug. 18:45   Politică
6 ore in urma 2135 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, în ședința de astăzi, plafonul mijloacelor financiare ce pot fi virate și transferate în contul „Fond electoral” al participanților la referendumul republican constituțional și concurenților electorali la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, precum și cuantumul creditului fără dobîndă acordat concurenților electorali la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024.

Astfel, plafonul general la nivel național al mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul „Fond electoral” și utilizate de concurenții electorali în cadrul prezidențiale și de către participanții la referendumul republican constituțional este de 65 830 540,00 lei, notează Noi.md.

De asemenea, concurenții electorali la alegerile prezidențiale pot solicita credit fără dobîndă în sumă de 50 000,00 lei.

Modul de acordare și rambursare a creditelor fără dobîndă concurenților electorali în vederea desfășurării campaniei electorale se stabilește prin regulament, aprobat prin ordin al ministrului finanțelor.

Amintim că numele celor, care și-au anunțat intenția de a candida la funcția de președinte al Republicii Moldova în cadrul alegerilor din 20 octombrie curent pot fi găsite în "Infografic", proiect marca Noi.md.

2
1
0
4
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав