X 
Cutremure stiri: 504

Cum consilierii oferă recomandări prim-miniștrilor sau miniștrilor în luarea deciziilor

9 oct. 06:30   Politică
6 ore in urma 1762 0

Consilierii prim-ministrului sau miniștrilor își exprimă punctul de vedere în baza experienței și cunoștințelor de care dispun, însă decizia finală aparține direct șefului lor, prim-ministrului sau oricărui alt lider sau ministru.

Despre acest lucru a declarat expertul în domeniul administrației publice, fostul consilier principal de stat al Prim-ministrului Republicii Moldova, Eremei Priseajniuc în cadrul emisiunii „Без галстуков cu Alexandru Stahurski” de la postul de televiziune N4, informează Noi.md.

Potrivit acestuia, consilierii pot vorbi despre riscurile, avantajele sau dezavantajele anumitor decizii, consecințele care pot apărea ca urmare a anumitor decizii, dar, din nou, prim-ministrul poate asculta, dar ia decizia reieșind din percepțiile sale, pentru că poate are informații paralele pe această temă, pe care le-a primit din alte surse interne sau din alte fluxuri de informații.

„Să spunem că el are unele informații furnizate de alte structuri care au studiat mai profund anumite procese. De aceea, aici rolul premierului, al conducătorului, al președintelui, fie al președintelui Parlamentului, fie al șefului altor structuri, este foarte important. În momentul în care trebuie să ia decizii, ei pot să ceară sfaturi din afară, nu numai de la un consilier, dar și de la alții, și să ia o decizie în baza analizei personale pe care o fac”, a declarat expertul în administrație publică, fostul consilier principal de stat al prim-ministrului Moldovei.

3
2
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав