Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Ivan Diacov: "Stoianoglo rămîne simbolul justiției. Să ne consolidăm în jurul lui!"

10 iul. 14:00   Politică
7068 0

Ivan Diacov, fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, a postat în rețelele sociale o adresare către veteranii și actualii procurori, judecători și ofițeri de urmărire penală din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), notează Noi.md.

"Pe 05 Octombrie 2021, s-a produs cea mai cruntă crimă după esența ei morală și cea mai obraznică crimă prin organizarea și executarea ei din istoria contemporană a Republicii Moldova, dar și, în general, în Europa.

La indicația directă a conducerii statului, cu participarea nemijlocită a conducerii legislativului, un grup de procurori și judecători corupți politic, sfidînd obraznic toate normele etice, morale și procesuale, ilegal,,cu concursul unor jurnaliști politizați, aflați în serviciul politicului, intenționat, cu un scop bine determinat de a-l denigra și a-l înlătura din funcție pe Procurorul General Alexandr Stoianoglo, în baza unor publicații jurnalistice neverificate au pornit mai multe cauze penale "fabricate" la comandă, în baza cărora dl Stoianoglo a fost ilegal reținut cu mascați și încarcerat în izolator.

În octombrie 2024, cînd sînt preconizate alegerile Președintelui R. Moldova se vor împlini trei ani de batjocoră "polițienească", de injustiție crasă din partea procurorilor și judecătorilor față de simbolul justiției, Procurorul General A. Stoianoglo. O injustiție cu probe false, cu tergiversări nefondate, fără argumente, dar cu o mare dorință de răzbunare din partea conducerii statului de drept eșuat {...}, scrie Ivan Diacov.

În această ordine de idei, ex-procurorul-șef al municipiului Chișinău s-a adresat foștilor și actualilor procurori, judecători, ofițeri de urmărire penală.


"Alexandru Stoianoglo a anunțat că va participa în calitate de candidat independent la scrutinul electoral pentru alegerea noului președinte al R.Moldova.

Pornind de la faptul,că noi, procurorii, judecătorii și ofițerii de urmărire penală ai MAI prin esență sîntem funcționari de stat depolitizați, vin cu propunerea de a ne consolida în jurul dlui A. Stoianoglo acum, pînă la demararea scrutinului electoral.

Azi, acum sau niciodată putem influența real lucrurile pentru dreptate, pentru adevăr, pentru justiție, pentru apărarea Statului de Drept, spre binele Patriei. Să cerem stoparea urmăririi penale cu clasarea tuturor proceselor penale pornite ilegal la comandă politică împotriva Procurorului General, A. Stoianoglo!

Scopul nostru este pe cît de simplu, pe atît de nobil: să-i fie create candidatului A. Stoianoglo condiții de ordin moral și psihologic echitabile și egale cu cele ale celorlalți candidați la funcția de Președinte al R.Moldova. Să triumfe adevărul!", a mai punctat Diacov.

Amintim că în data de 8 iulie PSRM a anunțat oficial că va susține candidatura lui Alexandru Stoianoglo la funcția de șef al statului.

"Venim cu un candidat unic de interes național, acest candidat este domnul Alexandr Stoianoglo pe care noi îl vom susține în cadrul acestor alegeri prezidențiale. Noi solicităm și cerem susținerea și a altor partide de opoziție", a declarat Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă.

La rîndul său, Alexandr Stoianoglo, a declarat că nu este un candidat politic dar își propune să vorbească cu toate formațiunile politice din țara noastră care își doresc cu adevărat o schimbare. ”Eu nu sînt un politician și în spatele meu nu stă nici o formațiune politică, dar eu pot și sînt deschis să vorbesc cu orice putere politică din țara noastră”, a declarat Stoianoglo.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general, fiind acuzat de îmbogățire ilicită. În data de 5 octombrie 2021, el a fost reținut chiar la sediul Procuraturii Generale. Stoianoglo pledează nevinovat.

Pe 26 septembrie 2023, președinta Maia Sandu a semnat un decret cu privire la eliberarea lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general.

136
6
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?