Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Irina Vlah spune de ce încă nu a felicitat-o pe Maia Sandu

11 dec. 2020,, 08:34   Politică
10056 9

Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, a spus că găgăuzii sînt un popor foarte activ cînd vine vorba de votarea la alegeri, iar oamenii de acolo își fac o concluzie despre candidați după ce aceștia le studiază programul electoral.

Guvernatoarea Găgăuziei a precizat că îl cunoaște pe Igor Dodon din anul 2007, iar interesul lui pentru Autonomie i-a făcut pe găgăuzi să-l voteze în alegerile prezidențiale din 15 noiembrie. Totodată, șefa UTAG a relatat despre relația sa cu Maia Sandu și despre colaborarea pe care o va avea cu președinta aleasă a Republicii Moldova în cadrul emisiunii UNInterviu de la UNIMEDIA.

„Oamenii noștri sînt foarte activi. Noi avem nu numai alegerile prezidențiale și locale, noi avem și alegerile regionale, de asta noi avem experiență și de aceea, atunci cînd se spune că oamenii noștri sînt activi, este adevărat. Oamenii noștri de fiecare data citesc programele candidaților. Ei fac alegerea după ce studiază toată situația”, a declarat Irina Vlah.

Bașcana Găgăuziei a precizatcare sînt relațiile între ea și Igor Dodon, de ce este susținut în Gagauzia și dacă este membră a partidului PSRM.

„ Vreau să zic că eu îl cunosc pe Igor Dodon din 2007 și el de fiecare data ne-a susținut. Eu nu sînt membră de partid. Vreau să zic că am muncit cu toată conducerea țării noastre, am muncit cu Parlamentul, cu cinci prim-miniștri, am o experiență mare. Voi lucra și voi colabora și mai departe, pentru că noi trebuie să dezvoltăm economia noastră. Oamenii noștri aleg nu doar din ce aud la televizor, ei de fiecare data fac concluzii. Dacă politicienii vin în Găgăuzia să vorbească cu oamenii noștri, dacă au în programul lor cîteva poziții legate de Autonomie, noi sîntem atenți, de aceea oamenii au făcut această alegere, de aceea că Igor Dodon a fost mereu cu noi”, a precizat Vlah.


Mai mult, Irina Vlah susține că, dacă și politicienii de dreapta vor fi interesați să contribuie să creșteea calității vieții în Gagauzia și realizarea proiectelor acolo, atunci aceștia s-ar putea să aibă reușite la următoarele alegeri prezidențiale.

„Eu cred că politicienii noștri trebuie să știe că ușile noastre sînt mereu deschise, noi sîntem gata să vorbim, să lucrăm, să conclucrăm cu toți politicienii, dar ei trebuie să vină în Gagauzia, să vorbească cu noi, să facă ceva pentru Autonomia noastră, să ne respecte și cred că aceștia pot avea rezultate mai bună la alegerile viitoare. Eu am fost membră în Parlament, acum sînt membră de Guvern și știu cît de important este să atragem atenția oamenilor, doar să muncim”, a mai spus Vlah.

Bașcana Gagauziei a spus și care este relația sa cu Maia Sandu și cum va reuși să colaboreze cu noua președintă aleasă a Republicii Moldova.

„Vreau să zic că în iunie 2019, cînd Maia Sandu a devenit prim-ministră, eu am fost prima care a felicitat-o și vreau să zic că acolo a fost situația foarte dificilă. În acest timp a fost doi prim-miniștri și au fost două guverne și eu am respectat alegerea. Am respectat decizia Parlamentului, dar am avut o situație foarte dificilă. Ce vreau să spun că alegerile au trecut, noi avem președintă aleasă și noi respectăm alegerea făcută. Noi avem legea unde scrie că noi trebuie să așteptăm decizia CEC, apoi decizia CC și după aceasta trebuie să fie inaugurarea. Cred că inaugurea e un prilej bun pentru felicitare. Totul este înainte. Noi vrem să lucrăm, să avem relații reciproce avantajoase pentru că Autonimia trebuie să se dezvolte și țara la fel. Eu nu văd o problemă în această chestiune”, a conchis Vlah.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?