X 
Arşiţa stiri: 201
Jocurile Olimpice stiri: 184
Transnistria stiri: 1415

Ion Chicu: În ultimii ani, avem multe exemple de încălcare a Constituției

29 iul. 15:15   Politică
5 ore in urma 1545 0

Constituția Republicii Moldova, reprezintă legea fundamentală a țării, garantînd funcționalitatea statului și stabilitatea normelor legale.

Fostul prim-ministru Ion Chicu a subliniat importanța acesteia, în contextul aniversării celor 30 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova, relatează Noi.md

În același timp, politicianul a atras atenția asupra numeroaselor încercări de încălcare a prevederilor constituționale din ultimii ani.

Chicu a menționat că, deși Constituția Republicii Moldova a fost concepută pentru a asigura viitorul și stabilitatea statului, modificările aduse de-a lungul timpului au avut adesea un caracter politic și conjunctural, mai degrabă decît să răspundă unor necesități reale.

Acesta a subliniat că numeroase acte normative, inclusiv legi adoptate de Parlament, au fost contestate la Curtea Constituțională, multe dintre aceste contestații fiind admise.


"În ultimii trei-patru ani, avem multe exemple de încălcare a Constituției. Vedem numeroase adresări la Curtea Constituțională pentru legile adoptate, iar multe din aceste contestări sînt satisfăcute pentru că, într-adevăr, Parlamentul nu aprobă legi în conformitate cu Constituția", a declarat Chicu.

Fostul prim-ministru a criticat și modificările legislative recente referitoare la funcționarea Guvernului, menționînd că unele hotărîri și amendamente legislative sînt aprobate doar prin decizii protocolare, fără a fi discutate și publicate în Monitorul Oficial, ceea ce este ilegal.

Ziua Constituției Republicii Moldova este marcată anual pe data de 29 iulie. Legea supremă a fost adoptată de Parlament la 29 iulie 1994 , pe data de 12 august aceasta a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare la 27 august 1994.

11
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав