X 
Arşiţa stiri: 217
Jocurile Olimpice stiri: 289
Transnistria stiri: 1418

Ion Chicu: "ONG-urile din Moldova ar trebui obligate să raporteze sursele de finanțare"

12 aug. 12:00   Politică
4 ore in urma 1340 0

Partidul de guvernămînt "Acțiune și Solidaritate" (PAS) din Republica Moldova este finanțat ilegal de străini prin intermediul a numeroase organizații neguvernamentale, iar în țara noastră ar trebui adoptată o lege similară celei georgiene care să oblige ONG-urile să raporteze sursele lor de finanțare.

O astfel de opinie a exprimat actual președinte al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, fostul prim-ministru al R. Moldova, Ion Chicu, în cadrul emisiunii "По фактам" cu Iulia Fiodorova, relatează Noi.md

Potrivit lui, multe ONG-uri din Moldova au fost create pentru ca, prin intermediul lor, să fie finanțat partidul PAS, iar prin acțiunile lor îl susțin în totalitate.

"Luați WatchDog.md, luați orice alt ONG pe care îl vedem în fiecare seară la orice televiziune. Chiar și toată televiziunea TV8 este acolo, care este un ONG. Ei bine, luați-le și vedeți ce politică duc și ce le spun oamenilor", a spus Ion Chicu.

El a subliniat că partidul de guvernămînt din Republica Moldova este finanțat din exterior prin intermediul ONG-urilor.

Fostul prim-ministru a reamintit că finanțarea din externior a partidelor este strict interzisă în Moldova, la fel ca în toate țările, dar autoritățile au găsit o portiță pentru finanțare prin intermediul ONG-urilor, care în Georgia a fost închisă.

În opinia sa, același lucru ar trebui făcut și în Moldova.

"Și noi ar trebui să o închidem. Asta nu înseamnă că sîntem împotriva activității ONG-urilor. Sunt ONG-uri care au scopuri aparent bune, umane, dar acestea, care primesc milioane, au fost create pentru ca, de exemplu în Georgia și în alte țări, prin intermediul lor să fie finanțate partide sau forțe politice. Prin urmare, legea care a fost adoptată în Georgia ar trebui să fie adoptată și în țara noastră. Apropo, în legea nu se spune ca ONG-urile să fie închise. Se spune că acestea trebuie să raporteze sursele de finanțare, pentru că dacă acest lucru nu este făcut, ele finanțează partide", a declarat Ion Chicu.

27
0
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав