X 
Cutremure stiri: 502

Grosu: Sînt mîndru că Republica Moldova are o femeie preşedintă

1 noi. 2022,, 15:09  
2074 0

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Grosu a precizat, marţi, că este mîndru că ţara sa are o femeie preşedintă şi Republica Moldova poate oferi un exemplu de leadership feminin, la cele mai înalte niveluri în stat.

„Sînt bucuros că fetele mele şi toate femeile din Moldova vor fi motivate şi inspirate să îşi îndeplinească visurile şi să devină ce îşi doresc”, a mai precizat Grosu.

El a mai spus că Republica Moldova poate oferi un exemplu de leadership feminin, la cele mai înalte niveluri în stat.

„Astăzi am venit în Parlamentul României cu două femei – preşedinta Maia Sandu şi preşedinta Comisiei politică externă şi integrare europeană Doina Gherman pentru a vă vorbi despre importanţa femeilor în actul guvernării. La acest capitol, noi ca ţară putem oferi un exemplu de leadership feminin, la cele mai înalte niveluri de stat – o femeie preşedintă, o femeie prim-ministră, o femeie preşedintă a Curţii Constituţionale, o femeie în fruntea procuraturii anticorupţie, o ministră a Afacerilor Interne, 40 de femei deputat. Fiind înconjurat de atîtea femei libere, am avut nenumărate ocazii să învăţ din inteligenţa, capacitatea de organizare, empatia şi creativitatea doamnelor, dar şi să înţeleg că e nevoie să sprijinim fetele şi femeile să îşi împlinească potenţialul şi să contribuie la dezvoltarea societăţilor noastre.

Din acest punct de vedere, putem spune cu certitudine că Republica Moldova reprezintă un exemplu de urmat pentru multe ţări, dar şi instituţii internaţionale. Mă bucur să constat că experienţa noastră inspiră şi alte state să aprobe cote de reprezentare în organele lor legislative. Eu sînt mîndru că Republica Moldova are o femeie preşedintă care demonstrează, prin aptitudinea şi activităţile ei, că şi o ţară mică poate fi respectată, că o ţară mică poate avea o inimă mare şi poate fi puternică, în cele mai grele timpuri. Sunt bucuros că fetele mele şi toate femeile din Moldova vor fi motivate şi inspirate să îşi îndeplinească visurile şi să devină ce îşi doresc”, a completat Grosu.


Acesta a amintit şi despre cotele de gen în Parlamentul Republicii Moldova şi a precizat că în Legislativ sînt 40 de femei deputate din 101, ceea ce reprezintă 40%.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав